Nieuws

Wauw-gevoel bij cheque uitreiking VOC
voor Paragon-TechforfunIMG_0026.JPG

Vrijdagochtend heeft de Veendammer Ondernemers Compagnie (VOC) uit handen van voorzitter Frank Omta een cheque voor Paragon-Techforfun van 5.060 euro overhandigd. Leerlinge Rixt Slor (9) van de Jenaplanschool In de manne mocht deze cheque in ontvangst nemen voor het techniekproject Techforfun voor basisschoolleerlingen. Dit mooie bedrag is door de 150 leden van de VOC bijeen gebracht.

IMG_0010.JPG

Aan het techniekproject op scholengemeenschap Winkler Prins doen 20 basisscholen uit Veendam en wijde regio mee. Gemiddeld komen per schooljaar rond de 1200 leerlingen 4 keer in een schooljaar naar Techforfun. Er staan ruim 40 vrijwilligers op de lijst die allemaal 1, en soms 2, vaste dagen in de week aanwezig zijn. Het zijn gepensioneerde techneuten en vutters die het leuk vinden om technische kennis en kunde over te brengen op de jeugd. Sommige zijn werkzoekenden die zich als vrijwilliger hadden aangemeld.

IMG_0039.JPG

De ondernemersvereniging VOC heeft het project al vanaf het begin in 2013 ondersteund. “We ondersteunen dit project van harte. Het is geweldig dat kinderen die kans krijgen. En zeker ook om ze al jong kennis te laten maken met techniek. Wat we nu ook zien zijn heel veel meisjes, wat voor de toekomst fantastisch is. Het is ook mooi om te zien dat de vrijwilligers op deze manier hun kennis en kunde op de kinderen kunnen overdragen. Dit in de hoop dat een deel van hen later zal kiezen voor een baan in de techniek.”

IMG_0067.JPG

Dat is ook de insteek geweest van het techniekproject Techforfun op scholengemeenschap Winkler Prins. Het bedrijfsleven zit te springen om technisch personeel. ”We hopen ook dat wanneer jullie het echt heel leuk vinden jullie misschien een stageplek krijgen of een kijkje gaan nemen bij een bedrijf. Veel ondernemers bieden deze mogelijkheid”, sprak Omta de leerlingen toe.

IMG_0071.JPG

Voorheen werd het bedrag gewoon overgemaakt zonder een officieel moment. Maar men wilde met de cheque-uitreiking in bijzijn van de leerlingen er ook een mooi moment van maken. Zo was de uitreiking voor de eerste keer. Voor Rixt (uit groep 7) was het in ontvangst nemen een complete verassing. Ze werd spontaan door voorzitter Omta aangewezen. De leerlinge vond het superleuk en had echt een wauw-gevoel. En dan ook nog op de foto voor de krant.

IMG_0033.JPG

Tijdens de les was ze bezig met het maken van het elektronische spel zenuwspiraal. Ze vindt het heel leuk, en ook het werken met hout daarbij. “Eigenlijk is het met alles heel leuk”, zegt ze. “Je leert dingen maken en daarbij ook met techniek. Het leuke is dat het ook verschillende projecten zijn. En dan werkt het ook nog.”


 
Fotoalbum: