Nieuws

Echtpaar de Vries uit Veendam 65 jaar getrouwdCollage (13x19,5)kopie.jpg

Woensdag was het exact 65 jaar geleden dat het echtpaar Afinus de Vries (86) en Jantje de Vries-Jager (82) 65 jaar getrouwd waren. Burgemeester Sipke Swierstra van Veendam kwam 's middags bij het echtpaar in de Oranjeborgh op bezoek om een boeket bloemen te overhandigen.

IMG_0009.JPG

Het echtpaar kende elkaar nog niet zo lang toen ze op het gemeentehuis in Veendam in het huwelijk traden. Ze hebben 2 jongens, 3 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

IMG_0013.JPG

Na hun trouwen gingen ze wonen aan het Beneden Verlaat waar Afinus werk had gevonden als lasser/plaatwerken bij scheepswerf Grol die er toen nog zat, later verhuisde dit bedrijf naar Zuidbroek waar dhr. de Vries ook ging werken. Hij werkte  nog bij kwekerij Kloosterhuis en vandaar uit kwam hij in dienst bij Visser/Smit/Hanab in Veendam waar hij 40 jaar werkte en ook met pensioen ging.

IMG_0003.JPG

Mevr. Jantje de Vries geboren op de Wieke deed in de tussentijd het huishouden. Afinus was vanaf 1954 17 jaar lang semi prof voetballer bij SC Veendam aan de Langeleegte en was een bekende en uitstekende voetballer die de gloriejaren van SC Veendam meemaakte. Hij begon zijn voetbalcarriere al op 10-jarige leeftijd bij Veendam 1894.

IMG_0017.JPG

Het echtpaar heeft 40 jaar lang op de camping in Gieten gestaan en fietste in die jaren veel in Drenthe en verder was vissen nog een andere hobby van Afinus. Momenteel fietst men niet meer zo veel maar men rijdt nog wel auto. Het echtpaar heeft altijd met zeer veel plezier in Plan Noord gewoond o.a. in de Heemskerkstraat, Vredenrustlaan en H.J. Topstraat, en nu dus aan de Voormolenstraat in appartementencomplex Oranjeborgh.