Nieuws

Dans-en-'t-orgel in Grote Kerk Wildervank



Poster2_0.jpg

Aanstaande zaterdag 5 oktober is het zover: De streetdance-groep van Oxygym gaat in wisselende combinaties een wervelende show met halsbrekende toeren brengen begeleid door de opzwepende muziek van een kerkorgel. Dit is echt uniek en nog nooit vertoond. 20 meiden in leeftijd van 11 tot 22 jaar verzorgen de dansshow, er zijn ook verstilde momenten waarbij het orgel haar zachte kanten laat horen, samen met danseressen op spitzen.

Het orgel zal ook solo te horen zijn, zo worden alle mogelijkheden ten volle benut.

De muziek is varieert van Johann Sebastian Bach, de Lion King, Braziliaanse muziek tot Bon Jovi. We nodigen jong en oud uit om naar dit evenement te komen.

Het begint om 19:30 en de toegang is 8 euro, meer info via dansentorgel.nl.

In de middag kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd in het kader van Oktober Kindermaand deelnemen aan een speciale dance-clinic waarbij het orgel ook een speciale rol heeft. Onder leiding van Amber, dansdocent bij Oxygym, zullen de kinderen een aantal dansmoves leren. Er is ook gelegenheid om het grote Walcker-orgel van dichtbij te bekijken; de organist zal laten zien en horen hoe je met handen en voeten de mooiste klanken uit het instrument kunt toveren. Deelname aan deze Oktober Kindermaand-activiteit is gratis. Er is nog plaats voor deelnemers, het liefst opgeven via dansentorgel.nl, en anders kom je gewoon als je zin hebt: groep 5-8 jaar: 14.00 – 15.00 uur, groep 9-12 jaar: 15.00 – 16.00 uur.