Nieuws

Veendam maakt zich op voor het Oktoberfest



MulderFotografie-7368.jpg

Jetzt geh's los in de Sorghvliethal 

Op zaterdag 5 oktober staat Veendam in het teken van het jaarlijkse Oktoberfest. Bij onze oosterburen zijn de Oktoberfesten al enkele weken in volle gang. Volgens traditie wordt voor dit volksfeest in Duitsland het startsein op de eerste zaterdag na 15 september om 12:00 uur gegeven.

Bij ons in Veendam vindt het feest ieder jaar op de eerste zaterdag van de maand oktober plaats, dit jaar valt dit op zaterdag 5 oktober. De Sorghvliethal zal in de aanloop naar het feest sfeervol ingericht worden met traditionele bierbanken, een groot podium, een food-straat, en diverse aankleding. Uiteraard zijn er ook voldoende bierkranen aanwezig waar men gedurende het feest zijn/haar pul bier kan laten vullen.

Duitse schlagers, pullen bier, bratwurst und viel spass!
Klokslag 20:15 uur zijn de deuren van de Sorghvliethal geopend. Vanaf dat moment stromen de taps, liggen de braadworsten op de bakplaat en brengt DJ Peter Mans diverse schlagers maar ook hedendaagse Deutsche hits ten gehore. Gedurende de avond zullen er diverse bands en artiesten plaats nemen op het podium om er samen met jullie één groot feest van te maken! De bomvolle line-up bestaande uit optredens van Het Feestteam, Die Tolle Leute, Die Lustige Moeflons, Orlando Zwarte Jannes en Peter Mans is een garantie voor een hoop variatie en interactie met het publiek.

Het podium is net als vorig jaar voorzien van een grote catwalk, waardoor de artiesten tijdens hun optredens midden tussen de feestende mensenmassa staan! Uiteraard is het ook mogelijk om zittend te genieten van een avond vol muziek, entertainment en gezelligheid. In de 'bierstraten' kan men kosteloos plaats nemen aan één van de vele bierbanken!

Naast pullen bier en braadworsten is er uiteraard nog veel meer te verkrijgen op het gebied van eten en drinken. Zo is er keuze uit diverse fris- en mixdranken, wijnen en uiteraard lopen ook dit jaar de Flugel-dames weer rond met de welbekende schnaps!

Ook op het gebied van food is er dit jaar weer een breed assortiment verkrijgbaar met o.a.: schnitzels, hete kip (heisses huhn), smikkelfleisch, currywurst en nog veel meer, kortom voor ieder wat wils.

Nog enkele kaarten verkrijgbaar!
Voor het Oktoberfest Veendam 2019 zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. Online kunt u een kaartje bestellen via: shop.eventree.nl
Daarnaast zijn kaarten ook bij de Primera’s Veendam, Hoogezand en Winschoten te verkrijgen, evenals bij Sportcafé Sportplein. Indien er nog kaarten beschikbaar zijn, is er op de avond zelf ook kassaverkoop bij de Sorghvliethal.
Nog niet in het bezit van kaarten en wel zin in een feestje!? Wees er dan snel bij, want vol = vol! (entree is uitsluitend voor personen van 18 jaar en ouder)