Nieuws

6000 wandelaars bezoeken Veendam



IMG_2092.jpg

Tocht om de Noord organiseert dit weekend weer een wandeltocht. 6000 wandelaars worden verwacht in Veendam en omstreken. De avondvierdaagse van Veendam heeft gemiddeld 2300 lopers. Met deze verhouding wordt wel erg duidelijk dat we met een grote wandeltocht hebben te maken. Veendam is zaterdag en zondag gastgemeente.

Tocht om de Noord thuis hoort bij de grootste wandeltocht evenementen van Nederland. Tijdens het startsein om in te schrijven waren de kaarten binnen 15 minuten uitverkocht.

Zaterdagmorgen (28 september) om 06:00 uur vertrekken de wandelaars per bus vanaf het Jan Salwaplein naar het startpunt in Waterhuizen (40km) en Sappemeer (25km) met eindbestemming Veendam (Parkstadhal).

Museumplein
Op het Museumplein staat een podium. Vanaf 13:30 uur verzorgt Stichting Bogdike het muziekprogramma met optredens van de bands Beecham, Gert Sennema & Westkantstad en Irene Wilkens & Sikkom Kult. Rond deze tijd worden ook de eerste wandelaars terug verwacht, zij passeren het Museumplein.

100 jaar Grunnens Laid
Tijdens de Tocht om de Noord wordt het 100-jarig bestaan van het Grunnens Laid gevierd. Op 100  locaties in de provincie Groningen wordt om 17:00 uur drie coupletten van het Grunnens Laid gezongen.

Het 'hoofdpodium' van het Grunnens Laid  staat in Veendam. Hier zingen bekende Groninger artiesten het Grunnens Laid, samen met vaandeldragers uit allerlei Groninger dorpen.  Gastsprekers zijn o.a. burgemeester Sipke Swierstra en Commissaris van de Koning René Paas

Route door Veendam
De wandelaars worden tijdens de wandeling in Veendam o.a verwelkomt op het Raadhuisplein door de shantykoor ‘De Scheepsjoagers’ en vrouwenkoor ‘De Vrolijke Noot’ uit Muntendam. Accordeonorkest Fresco en zanger Peter Geurts verwelkomen de wandelaars in de Breehorn (Boven Westerdiep).

Informatie Tocht om de Noord