Sport

12e IVJK groot succes voor Judoteam Veendam-Hoogezand



IVJK2019-5.jpg

Zaterdag vond het 12e Internationaal Veendammer Judokampioenschap (IVJK) plaats. Beide hallen van het Indoorcentrum aan het Jan Salwaplein werden gebruikt om alle wedstrijden van de maar liefst 650 deelnemers te kunnen spelen.

Deze judoka’s waren, op grond van geslacht, leeftijd en gewichtsklasse, verdeeld over 68 poules. Evenzoveel kampioenen konden dus worden beloond met een gouden medaille. 10 judoka’s die streden onder de vlag van Judoteam Veendam-Hoogezand gingen met de hoofdprijs in hun poule naar huis, te weten Sarah Hector, Anniek Potze, Abigail Stal, Chloë Snip, Vera Raspe, Kimberley Smit, Lieve Vanderheyden, Thom Hensens, Roan de Vries en Twan Hauch. Zilveren medailles gingen naar Elise Rustige, Fleur Douwes, Tsjuck Kingma en Hidde Kuin. Amber Musters, Tessa Pruim, Paulien Snijder, Dustin Blanke, Justin Booij, Twan Katoele, Jordi van Tongeren, Jens Kuin, Ralph Kremer, Samuel Al Rais, Mart Everts, Thom Rozier en Tijs Kubbenga mochten op de derde trede van het podium plaatsnemen.

Matteh Engels, lid van het organisatiecomité en een van de Veendammer trainers, sprak na afloop van een zeer geslaagd toernooi voor Judoschool Veendam. “Niet alleen vanwege al die prijzen die onze judoka’s wisten te winnen, maar ook omdat het organisatorisch allemaal gesmeerd is verlopen. De sfeer was geweldig, het strakke tijdschema werd gehaald en er waren geen ernstige blessures bij de judoka’s. Op naar het 13de IVJK op 19 september 2020!”