Nieuws

Grunneger artiesten op Streektoaldag
in zonnig VeendamIMG_0066.JPG

Zaterdag heeft in een zonovergoten Veendam de 7e De Romein Streektoaldag plaatsgevonden. Grunneger artiesten hebben op diverse locaties in het centrum opgetreden, waaronder enkele lege winkelpanden. Doordat het ook steeds lastiger wordt om van leegstaande winkelpanden gebruik te kunnen maken, zoals oorspronkelijk de opzet was 7 jaar geleden, was ook dit seizoen weer uitgeweken naar andere locaties. Naast de beschikbare lege winkelpanden was daarom ook een podium in Café de Toeter en in de Bibliotheek in Cultuurcentrum vanBeresteyn.

IMG_0030.JPG

Vanwege de herinrichting van de Promenade was het voormalige pand van Ernst Puik niet in gebruik, maar was er een zonnige alternatief op het Veenlustplein. Onder een muziektent waren Beecham, Twij Körten, Twij Langen en Bé Schmaal te beluisteren. In het lege winkelpand van voorheen ‘t Braaiwinkeltje hebben Roelof van der Velde, Erwin de Vries en Ballade luisteraars muzikaal verpoost. Tijdens het optreden van Erwin de Vries was het helemaal volle bak. Mensen stonden ook buiten voor de ingang en de ramen.

IMG_0036.JPG

In de Kerkstraat 13 waren optredens van Laurens Schreuder & Alex Staal, Harry Niehof en van ‘tKnoal te bezoeken. In Café de Toeter traden Irene Wilkens & Sikkom Kult, Gert Sennema & Westkantstad en Roelof van der Velde op.

In de bibliotheek luisterde men niet alleen naar muziek van Krzysztof Groen en Hans van de Lijke. Ook voordrachten van de dichters Roelie Meijer en Edo Staal waren op deze locatie te beluisteren. In totaal stonden er 16 acts op het Streektoaldag ‘podium’.


 
Fotoalbum: