Overslaan en naar de inhoud gaan

Opbrengst Moonlight Walk 11.500 euro
3e editie met 1.300 deelnemers nog populairder

Door Henk Drenth op zondag, 22 september, 2019 - 12:00

IMG_0043.jpg

Het goede doel van de Moonlight Walk was dit jaar het ouderenproject ‘Muziek voor ouderen, uit en thuis’. Voor deze stichting heeft deze steeds populairder wordende wandeltocht maar liefst 11.500 euro opgebracht. Deelname aan de wandeling kost €10,00 euro, welk organisator Lionsclub Veendam in zijn geheel besteed aan goede doelen.

De 3e editie van de Moonlight Walk trok 1.300 deelnemers (inclusief 150 sponsoren). Het wandelevenement bij maanlicht heeft zelfs deelnemers uit België, Denemarken en Zwitzerland getrokken. Tijdens eerste editie in 2017 hebben 900 mensen meegelopen, in 2018 waren dat er 1.100 wandelaars.

Lionsclub Veendam heeft aantal deelnemers maximaal op 1.500 gesteld. Om iedereen in de gelegenheid te stellen om langs de 6.8 kilometer route goed zicht te krijgen op de 20 merendeels bijzondere attracties. Wat men kon daarbij verwachten werd vooraf niet bekend gemaakt. Dat moest nog even een verrassing blijven.

IMG_0191.JPG

Een zeker niet alledaagse attractie was een grote zogenaamde steampunk-machine in de vorm van een rook uitspuwende ijzeren draak van Abacus Theater. Rokend en pruttelend trok deze langs het publiek, en sprak de berijder (of de machinist) van de draak de mensen toe in een geheimzinnige onverstaanbare taal.

Jan Wessels is de maker van de ‘steamroadster’. De ijzeren draak is gemaakt van duizenden ijzeren plaatjes. Zelf gesneden, gevormd en gelast. “Mijn ervaring is dat mensen er verschillende dingen in zien”, verteld Wessels. Degene die technisch zijn aangelegd ziet meteen de technische onderdelen en hoe het gemaakt is. De andere ziet er figuren in uit verhalen en uit films. Iedereen associeert het op een andere manier. Maar het gaat om de beleving. De kostuums zijn eveneens  zelfgemaakt.”

IMG_0098.jpg

De ijzeren draak maakt deel uit van een serie van vier in dezelfde stijl. Er wordt ook samen mee opgetreden in parades, straattheater en evenementen in de stad. Wessels doet dit al meer dan 25 jaar. Ook in België, Duitsland en Oostenrijk.

“De ideeën zijn niet het grootse probleem, ik heb ideeën te over. Het is meer dat je de tijd en de rust in je hoofd moet vinden. Het zijn mijn nachtmerries zeg ik wel eens, en ’s ochtend bij opstaan weet ik weer precies wat ik moet bouwen. Het zijn wel aardige nachtmerries.”


Fotoalbum: