Nieuws

Eerstejaars studenten Hanzehogeschool
geplaatst voor ‘Onmogelijke Opdracht’2019-273_0017.JPG

Eerstejaarsstudenten van de opleiding Bedrijfskunde van de Hanzehogeschool in Groningen voeren als introductieopdracht ieder jaar ‘De Onmogelijke Opdracht’ uit. Na de kennismakingkamp van de school nog zonder ook maar enige theorieles. Het moest gedaan worden met ondernemendheid en creativiteit. Op 9 september heeft de kick-off plaatsgevonden van dit project, dat de afgelopen twee weken het uiterste heeft gevergd van alle 483 eerstejaarsstudenten uit 16 klassen van de opleiding bedrijfskunde.

Aan deze introductieopdracht was voor alle teams een centraal goed doel gekoppeld, met dit jaar het Nationaal Ouderenfonds. Naast hun opdracht moesten ze via sponsoren ook 250 euro genereren voor dit goed doel. Tevens moesten ze op zoek naar sponsoren die de benodigde materialen willen bekostigen voor hun opdracht. Materialen zoals drukwerk, bedrukte T-shirts, bepaalde attributen en zelfs catering.

!cid_16d48e2136a8d06c3642.JPG

Na twee weken voorbereiding en organiseren hebben 56 teams van 7 à 8 personen afgelopen donderdag door heel het noorden 40 verschillende ‘Onmogelijke Opdrachten’ uitgevoerd. Omdat het Nationaal Ouderenfonds dit jaar centraal staat was er ook medewerking van ouderen.

In Veendam waren donderdag twee teams actief met elk hun eigen opdracht. Het team met Nicky, Amber, Marnix, Manjo, Dylan, Sven en Ruben had als opdracht het organiseren van een benefietconcert. Waarbij 20 ouderen (10 mannen en 10 vrouwen) boven de 70 met basisschool leerlingen (10 meisjes en 10 jongens) onder de 10  samen voor publiek oude liedjes hebben gezongen. Eén van de liedjes diende een eigen gemaakt liedje te zijn. In Huize St. Franciscus mocht dit concert plaats vinden, en zongen de ouderen samen met leerlingen van de Mgr. Bekkersschool.

IMG_0664.JPG

Daarbij moesten al deze kinderen en ouderen in hetzelfde uniform, compleet met aparte bedrukking, zijn gekleed. Dit uniform moest gefinancierd worden door een Gronings bedrijf. Dit deel bleek lastig uitvoerbaar, en dan mogen de studenten zelf op creatieve wijze dit gaan oplossen. Witte T-shirts met de aparte bedrukking was het alternatief. Het geheel gratis laten verzorgen van de catering door een restaurant was gelukt. Evenals het drukwerk met onder andere de teksten van de liedjes. Daarnaast was ook al het vervoer betrekking hebbend tot de opdracht CO2 uitstootvrij.

IMG_0741.JPG

Het team met de studenten Bart, Rolf, Stefan, Isabelle, Femke, Sander, Christel en Andreas hadden op de melodie van ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwes een eigen tekst geschreven voor een flashmob op het busstation van Veendam. Het lied hebben ze zelf met gitaarbegeleiding op CD gezet en deze mocht over de stationspeakers klinken. Op de muziek werd voor de reizigers als onverwachte gebeurtenis een dans uitgevoerd.  

De hun op papier gegeven opdracht was het meest lastig uit te voeren. De flashmob moest op het busstation voor 50 mensen uitgevoerd, waarvan 30 ouderen echt onmogelijk was. Er waren voor de opdracht ook een paar basisscholen benaderd. De Mgr. Bekkersschool was door de andere groep al benaderd, en bij andere gelukte het niet wegens hun programma. Omdat er op dat moment vrijwel geen reizigers waren was het een vrijwel onmogelijke opdracht.

IMG_0696.JPG

Maar plan B was er al. Dat voorzag in het zelf bezoeken van de ouderen. Voor een volle eetzaal van De Breehorn werd de flashmob uitgevoerd. Ondersteund door bewoners die meezongen.

Vervolgens vond ook, zoals bedoeld, de uitvoering op het busstation plaats. Dankzij de beelden van de razende Hanzereporters zullen toch veel mensen deze flashmob kunnen zien op www.hanzereporters.wixsite.com/razendereporters.

IMG_0675.JPG

Vrijdag vindt op school de Grande Finale van de Onmogelijke Opdracht plaats, dat ook al door een groepje was georganiseerd. Dan komen alle groepen bijeen en wordt het gezamenlijke bedrag voor het Nationaal Ouderen Fonds bekend gemaakt. Tijdens de Grande Finale in 2018 werd het bedrag van maar liefst 20.000 euro bekend gemaakt voor Stichting Leergeld en IMC Weekendschool, de goede doelen van dat jaar. De totale opbrengst dit jaar, dat ten goede komt voor het Nationaal Ouderenfonds, is 21.256 euro.


 
Fotoalbum: