Sport

Tennisster Sascha Doornbosch tweede van Nederland



Sascha Doornbosch 2.JPG
Sascha Doornbosch in Amsterdam 

De talentvolle tennisster Sascha Doornbosch van Tennis Club Veendam is de op een na beste tennisster van Nederland bij ME (meisjes enkel) Groen. 

Sascha (11 jaar) won in mei de Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK) van Groningen en verdiende daarmee een uitnodiging voor de PJK Nederland op het park van Amstelpark in Amsterdam. Vanuit elke provincie streden de kampioenen om de nationale titel in de verschillende leeftijdscategorieën en onderdelen.

Sascha won al haar partijen tot aan de finale gemakkelijk, al was er in de halve finale tegen Annemijn Venema van H.T.V. Ten Woude (provincie Friesland), wel al een tiebreak nodig. Na een spannende eerste set ging het de tweede set voorspoedig (5-4, 4-0).  In de finale werd het een ander verhaal, want daar bleek Nouk Kleinenberg, van A.T.V. Luctor et Emergo uit de provincie Overijssel, een niet te nemen horde. De altijd slim spelende Sascha kon het tegen de sterk spelende Nouk niet meer belopen en won daarmee een zilveren beker (2-4, 1-4). Een super prestatie van deze jonge topper van TC Veendam.