Nieuws, Regio

Wordt zwemmer Bart Hol jouw talent van het jaar?



DSC_8725.JPG

De 25-jarige Bart Hol, zwemmer bij de Brug in Veendam is genomineerd bij Unieke Sporttalent in de categorie verstandelijke of meervoudige beperking.

Bart Hol heeft 3 jaar lang 2 dagen in de week intensief zwemles gehad door 2 begeleiders. Na 3 jaar haalde hij zijn A diploma en ging alles in een sneltrein. A B en C zwemvaardigheid, reddingszwemmen enz. 
In de jaren die volgden overgegaan op judo maar na 3 jaar bleek het niks voor hem te zijn, en in 2009 begonnen met wedstrijdzwemmen bij de Brug in Veendam. En dat bleek een goede keuze want in 2010 mocht hij al mee naar de Special Olympics Nederland in Venlo".

In de jaren die volgden zwemt hij record na record en heeft al 4 Nederlandse specials meegemaakt. In 2017 mocht hij naar Italië voor de Special Olympics en werd hij drievoudig Europees kampioen op de 100m wissel, 25m vlinder en de 4x50m estafette.

In 2018 kreeg hij te horen dat hij was ingeloot voor de Special Olympics Worldgames in Dubai en is hij dag in dag uit gaan trainen voor de top. Hij deed mee in 4 disciplines van de zwaarste en hoogste niveau. 400m vrijeslag, 800m vrije slag en de 1500m vrijeslag, ook zwom hij nog de 4x50 estafette.
Uiteindelijk is Bart thuis gekomen als een held met een 4de plek, een 3de plek, een 2de plek en één keer goud.

En na dit avontuur zit het er voor Bart Hol niet op want er zit toekomst in, hij is nu in training voor 'in open water' zwemmen.