Nieuws

Nedmag hoofdsponsor van gepromoveerde Veendam 1894IMG_0114.jpg

Nedmag is hoofdsponsor geworden van het gepromoveerde Veendam 1894 voor een periode van 3 jaar. Voorheen sponsorde Nedmag de Veendammer voetbalvereniging als subsponsor, een stersponsor al zolang als het bedrijf bestaat. Algemeen directeur Bert Jan Bruning: “Het bestuur kwam vorig jaar bij ons om te vragen of wij hun hoofdsponsor wilden worden. Het is niet dat wij de club zelf hebben benaderd.”

Over de hoogte van het bedrag werd geen uitspraak gedaan, maar wel dat het een bedrag is dat hoort bij een hoofdsponsor.

Het bedrijf is met sponsoring heel actief in de omgeving. Bruning vertelde ook het waarom van het sponsoren van de verschillende verenigingen. “Wij vinden het belangrijk een goede verbinding met de omgeving te hebben. Er wordt ook vaak iets gezegd over spiegeltjes en kraaltjes. Ben het daar totaal niet mee eens en we doen het al jaren. We vinden het belangrijk om te laten zien dat we er zijn, en dat wij initiatieven die hier leven ondersteunen. Dat maakt ook de leefbaarheid van de omgeving groter. Ik wil zelf ook graag in een dorp wonen waar dingen gebeuren. Ook voor ons personeel is dat goed. Zij, of hun kinderen, zijn ook lid van de vereniging. Dan is het mooi om op die manier een stuk ververbinding te creëren. Dat is heel breed. Bij de tennisvereniging doen we wat, bij de hockeyvereniging, de volleybal vereniging. En ook een beetje om ons heen, zoals in Wildervank en Meeden.”

“Het is ook niet alleen maar sport, maar ook het ondersteunen van de bowlingvereniging. We proberen ook de jeugd op een hoog niveau te laten bowlen. Eigenlijk zijn we overal wel bij betrokken. Bij de een wat meer bovenin, en bij de ander wat meer op de achtergrond. Maar wij sturen dat niet exact zelf, maar laten dat over aan het bestuur. We worden altijd zelf benaderd. Alleen de volleybalvereniging Lycurgus in Groningen is een uitzondering, dat heb ik zelf gedaan.”

IMG_0103.jpg

Met de nieuwe selectieprocedure is bij Veendam 1894 weer een nieuw team gemaakt. Om als een van de 4 grootste clubs in de regio weer hoog mee te kunnen. Er zijn 13 nieuwe spelers aangetrokken, zeven uit de eigen jeugd, vier van buitenaf en uit de 3e klasse 2 spelers. “We willen ons inzetten dat onze eigen jeugd doorstroomd zodat ze niet verdwijnen bij de club, maar ook in de selectie terechtkomen.

Trainers Jouad Boufarra en Jans Vazel trainen samen de eerste en de tweede als één groep. Boufarra: “Het afgelopen seizoen zijn wij met het eerste elftal gepromoveerd. Het jaar daarvoor was het tweede elftal al naar de reserve eerste klasse gepromoveerd.” Jans Vazel is coach van het tweede elftal en Jouad Boufarra van het eerste. De twee trainers werken samen om met het gezamenlijk trainen een sfeer van eenheid te creëren, om geen onderscheid te maken.

Meteen na de lunch bij Nedmag zijn de twee teams ook als één groep afgereisd naar het trainingskamp in Noordwijk (met 36 spelers van de 40 in totaal). Het is het laatste teambuildings moment voorafgaand aan de nieuwe competitie. Boufarra: “Het is buiten de sfeer en de waan van alledag en is zo’n trainingskamp heel waardevol. We kunnen nu de puntjes op de i zetten voor het proces van straks 40 weken, 3 keer per week, met elkaar bezig zijn. Iedereen is welkom, maar wij vinden het vooral belangrijk dat wij onze eigen jongens ook echt daadwerkelijk de stap kunnen laten maken van de zaterdag naar de zondag.”

De voetbalcompetitie 2019-2020 gaat van start op zondag 22 september.

IMG_0117.jpg