Nieuws

Bloemen voor 100-jarige mevr. Schwankhaus-Kip_MG_0008.JPG

Vandaag, vrijdag 13 september, is het exact 100 jaar geleden dat mevr. Schwankhaus-Kip werd geboren. Loco-burgemeester Henk Jan Schmaal kwam haar opzoeken om haar te feliciteren in De Breehorn waar ze sinds 5 jaar woont. 

Jantje Kornelia Kip is een dochter van Korn Kip die jarenlang een elektronica zaak bestierde onder de naam Radio Kip aan het Prins Hendrikplein/Verlengde Kerkstraat in Veendam. De zaak werd opgericht in 1915 en huisde in een kleine woning die bij een boerderij hoorde. Later verhuisde men naar een pand er naast.

_MG_0018.JPG

Mevr. Kip trouwde in 1939 met Henk Schwankhaus die toen in dienst was en zodoende kon men soldij ontvangen. Ze kregen 3 kinderen, 4 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen. Ze werkte ook nog enige tijd in de zaak van haar vader. Later werd de zaak voortgezet door haar man, en in en 1963 werd de zaak overgenomen door zoon Kees.

Mevr. Swanckhaus woonde lange tijd in Veendam, maar vanwege de gezondheid van haar man verhuisde men naar Borger omdat daar plek was. In 2007 overleed haar man. Mevr. Schwankhaus bleef nog tot 2014 in Borger wonen en verhuisde vervolgens naar De Breehorn in Veendam. Ze leest nog iedere dag de krant, kijkt TV en is nog zeer geïnteresseerd in wat er zoals in de wereld gebeurd.


 
Fotoalbum: