Nieuws

Avebe fietst ruim 55.000 euro bij elkaarAvebe-makes-a-wish-doel-voor-een-doel.jpg

Een team van bijna 20 medewerkers en leden van Avebe heeft van 26 tot en met 30 augustus ruim 800 kilometer gefietst om geld in te zamelen voor Make-A-Wish. In vijf dagen bezochten ze alle Nederlandse, Duitse en Zweedse productielocaties van Avebe. Met de internationale fietstocht heeft het team ruim 55.000 euro opgehaald en de teller loopt nog steeds. 

Met de tocht haalden de fietsers geld op voor de stichting Make-A-Wish. Een organisatie die zich richt op het vervullen van wensen van ernstig zieke kinderen. Grote aanjager van het project is Eric Raad, Teamleider Logistiek bij Avebe: “Het was fantastisch om te zien hoe iedereen dit heeft opgepakt. Samen als Avebe leden en collega’s hebben we de verbinding weten te leggen en het verschil kunnen maken voor deze kinderen. Naast de fietsers en iedereen die heeft gedoneerd, wil ik onze sponsoren bedanken. Deze tocht was niet mogelijk geweest zonder hen. In het bijzonder wil ik onze hoofdsponsors Willis Tower Watson en Deloitte bedanken. Ook een speciaal dankwoord voor AIS Airlines & AIS Flight Academy en Broekhuis Volvo die een belangrijke bijdrage leverden aan een veilige thuiskomst van de fietsers.”   
 
Bekendmaking eindbedrag 
Met de fietstocht heeft het team al ruim 55.000 euro opgehaald voor stichting Make-A-Wish. Doneren is nog steeds mogelijk via: https://www.avebe.nl/avebe-makes-a-wish/. Het eindbedrag maakt Avebe bekend tijdens de jubileumdag op donderdag 14 november. Hanneke Verburg, CEO Make-A-Wish Nederland, neemt namens Make-A-Wish de cheque in ontvangst. 

Over Avebe 
Avebe is een coöperatie van 2.300 akkerbouwers uit Nederland en Duitsland. De zetmeelaardappelen van deze leden worden jaarlijks verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten op basis van aardappelzetmeel en –eiwit, waar ze wereldwijd toegevoegde waarde bieden in voeding, maar ook in industriële toepassingen. Avebe werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden en toepassingen op basis van zetmeelaardappelen en richt zich op duurzame continuïteit. Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers en productielocaties in Nederland, Duitsland en Zweden en heeft verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Europa, Azië en het Midden- Oosten. Het hoofdkantoor staat in Veendam.