Nieuws

De meest complete kunst & cultuurcursus van Nederland
in Dukdalf 2.0 in Veendam1920px-Ilia_Efimovich_Repin_(1844-1930)_-_Volga_Boatmen_(1870-1873).jpg
Ilia Efimovich Repin (1844-1930) - Volga Boatmen (1870-1873)

Kunst en Cultuurcursus: Impressionisten en de moderne tijd

Instituut Dante biedt in de Dukdalf in Veendam op maandagmiddag de breedst opgezette cursus Kunst en Cultuur van Nederland. Dit betekent een 26 weken of 13 weken durende fascinerende ontdekkingsreis langs de interessantste Europese cultuuruitingen van de tweede helft van de negentiende eeuw.

Schilderkunst, beeldhouwkunst, muziek, filosofie, geschiedenis, architectuur, literatuur, toneel, dans, beeldhouwkunst en geschiedenis in één complete cursus. Overeenkomsten en (regionale) verschillen in de diverse culturele uitingen komen samen in de aangeboden lesstof. De cursus wordt gegeven door drs. Harry Velema, een gedreven en deskundig docent met een lange ervaring.

Aan bod komen o.a. de Impressionisten met Claude Monet, Degas en August Renoir, de Russische Realisten met Ilja Repin en de Haagse school met Mesdag en Maris. Maar ook Tolstoi, Tsjaikovski, Johann Strauss, Henrik Ibsen, Karl Marx, Verdi, het Japonisme en Pinokkio passeren de revue. In het snel veranderende Europa dat wordt geregeerd door o.a. Bismarck, Napoleon III en Koningin Victoria gebeurt veel, heel veel. De cursus wordt afgesloten met een intensieve excursie naar Turijn en omgeving voor belangstellenden.

Meer informatie? Kom langs in Dukdalf 2.0 de Reede Veendam op maandag 16 september (13.30 -15.00 uur) De Reede 1, in Veendam. Start cursus op maandagmiddag 23 september in het Veenkoloniaal Museum in Veendam. De cursus is er ook in Stadskanaal op de maandagmorgen; ’t Kruispunt, de Reede 1.

Voor informatie en een folder: 06-53649695 of ga naar www.instituutdante.nl