Nieuws

Goed bezochte feestdag 125-jarige Veendam 1894IMG_0046.jpg

Na de officiële receptie van de 125-jarige Veendam 1894 op woensdagavond 5 september heeft zaterdag op het sportcomplex van de jubilerende voetbalclub de grote feestdag plaatsgevonden. Elly van Gulderen, Kirsten Mulder, Danniëlla Guikema, Margriet Bijl en Miranda Bosman van de Jubileumcommissie zijn anderhalf jaar met de voorbereidingen bezig geweest. De feestdag was mogelijk gemaakt door de verschillende acties tijdens de aanloop.

De grote clubactie van Albert Heijn en de verkoop van de gehaktballen en kapucijners op de kerstmarkt in het centrum hadden geld in de clubkas gebracht. Ook de sponsorloop, de Veenkloeten actie, de verkoop van de trainingsballen en sponsoring van Nedmag en Zechstein droegen bij aan het welslagen.

IMG_0210_40.jpg

Ruim 250 bezoekers, (groot)ouders, leden en andere belangstellenden hebben het Jubileumfeest bezocht. Zestien jeugdteams met ongeveer 150 kinderen deden aan een voetbalclinic van Voetbalacademie Parkstad Veendam mee onder leiding van voetbaltrainer Ferdi Görgülü en een collega trainer. Voor de kleintjes en de oudere jeugd was op een veld een voetbalstad gemaakt met 10 opblaasbare spelonderdelen.

Junioren en senioren hebben een bod op ‘kavels’ gedaan bij het spel “waar schijt de koe”. Op het veld waar een nieuw schoolgebouw komt te staan liep koe Billie met hobbyboer Jan Keizer van 13 tot 14 uur rond. De koe, een Belgische Blauwe, is van zijn zoon Gerben. Het lag in de bedoeling dat er een ‘koeienvlaai’ zou worden gelegd op een van de ‘kavels’. De   medespeler van dat kavel mocht dan 125 euro incasseren. Maar na zo’n 5 minuten na tijd ging de staart pas omhoog. En was het geld ten goede gekomen voor de clubkas.

IMG_0138.jpg

Koe Billie liep met Keizer mee en bleef voortdurend in zijn buurt. Zij was met zoveel toeschouwers eerst ook wel onwennig. Een heel aanhalige koe was het ook. Toen zoon Gerben het overnam twijfelde ze tussen hem en vader Jan. Dit van oorsprong Belgische vleesras is bijzonder vriendelijk en nieuwsgierig.  

‘s Avonds was er een besloten feestavond voor alle leden, ouders van leden, ‘vrienden van’ en vrijwilligers. Deze muzikale avond werd door DJ Peter Mans ingevuld en waren er twee gastoptredens van de artiesten Erik van Klinken en Carolina Dijkhuizen.


 
Fotoalbum: