Nieuws

Koning van 'Vol gas over de plas' onttroond_DSC6140.jpg

Voor de derde keer op rij heeft zondag 25 augustus ‘Vol gas over de plas’ plaatsgevonden. Wederom kan organisator Stichting Participatie Borgerswold
(de ondernemers uit het park Borgerswold) terugkijken op een succesvol evenement.   

Zo’n 60 deelnemers hebben geprobeerd zo snel mogelijk over de op het water drijvende baan te fietsen die gaandeweg steeds smaller wordt. Wie aan het eind van de baan het snelst aan de bel trekt heeft gewonnen. Het spektakel vond weer plaats bij het strand vlakbij het Koetshuis. Met het warme weer was ook het strand een favoriete plek om de verrichtingen te volgen.

IMG_0572.JPG

Wethouder Henk Jan Schmaal heeft net als voorgaande jaren het evenement open gefietst, en haalde wederom een letterlijk nat pak.

Rowin Kraan, die de eerste en de tweede editie had gewonnen, werd dit jaar onttroond door Erwin Stevens. De beide voorgaande keren was Erwin na Rowin tweede geworden. Erwin plagerig: “Nu heb ik hem van zijn troon gestoten. Maar volgend jaar kan het weer andersom zijn.”

IMG_0484.jpg

Erwin haalde een tijd van 5.70 seconden. Rowin zat met het kleine verschil van 5.82 seconden daar vlak achter. Voldoende om naast de hoofdprijs van een waterski arrangement voor vier personen te grijpen. Nick Eefting was met 5.99 seconden ook dicht in de buurt gebleven. Voor de nummers twee en drie is er geen prijs.

De originaliteitprijs voor de mooist uitgedoste fiets ging naar Eva van Kasteel en Paulien Volders, beiden op de versierde fiets. De bel hebben ze niet gehaald, maar wonnen wel een paintball arrangement voor 8 personen.

IMG_0673.JPG

Buiten de uitslag van de twee rondes om was er voor de drie snelste deelnemers nog een derde poging ingelast. Zodat er wellicht een nog snellere tijd neer werd gezet, en om te zien wie er dan de snelste zou worden. Rowin haalde de overkant niet. Het kan de beste overkomen. Erwin verbeterde met 7 seconden rond zijn officiële tijd niet. Nick Eefting was daarentegen nu wel de snelste.     

Aan het evenement hebben 35 vrijwilligers meegeholpen, inclusief 10 duikers. De organisatie is ook heel blij met de medewerking van Duikschool VG Diving. “Het is niet superdiep, maar zonder duikers kunnen we het niet organiseren.” Overigens was er een stabielere en iets bredere baan. “Het is iets verbreed en ik heb het idee dat deelnemers er beter overheen gaan”, aldus Erik Nijkamp. “De tijden worden spannender.”

IMG_0168.JPG

YouTube vlogster Brigitte Van der Laan fietste al filmend uit de hand over de smalle baan. Haar tijd was 12 seconden, maar het ging haar om de originaliteitprijs. Vorig jaar deed ze ook mee en had ze voor haar gepimpte fiets een zweefvliegvlucht gewonnen.


Fotoalbum