Nieuws

Buitenfitles en slagbal voor senioren in BorgerswoldIMG_0097.JPG

Vrijdagochtend gaf de Sportconsulent van de gemeente Veendam weer een gevarieerde beweegles voor senioren in de buitenlucht. Petra van den Bosch, sportconsulent Senioren, had 22 deelnemers. Op het basketbal- en tennisveld Borgerswold werd eerst een warming-up gegeven. Met gevarieerde oefenvormen werd gewerkt aan de balans, het reactievermogen en de coördinatie.

De warming-up was als voorbereiding voor het spel slagbal op het veld vlakbij. De meesten kennen het nog wel en riep het herinneringen op aan de schooltijd.

IMG_0068.JPG

De oefeningen en het spel wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Van den Bosch: “Iemand die niet zo hard meer loopt mag ook gewoon wandelen. Die loopt lekker van honk naar honk. Iedereen van de senioren accepteert dat ook. Het gaat om gezellig met elkaar te bewegen en samen contact te hebben. Bewegen is alleen vol te houden als het ook leuk is.” 

Na afloop nam Petra afscheid van de deelnemers. Zij heeft een andere baan gekregen. Petra woont in Drenthe en blijft wel hetzelfde werk doen bij de gemeente Emmen.  Ze was ook al uitgeleend aan Borger-Odoorn waar ze een vaste aanstelling krijgt. Per 1 september stopt ze ook met les geven bij de gymnastiekvereniging SV Veendam Gymnastiek, waar zij inmiddels al een opvolger heeft.

IMG_0114.jpg