Nieuws

Nieuwe seizoen voor Longpunt Oost Groningen in VeendamLongfonds.jpg

Longmedicijnen inhaleren en de werking ervan 
 

Op woensdag 4 september start het nieuwe seizoen voor Longpunt Oost Groningen in Veendam. De bijeenkomsten worden dit seizoen gehouden op de woensdagmiddag. Het thema deze middag gaat over ‘Longmedicijnen; inhaleren en de werking van medicijnen, doe ik het wel goed? 67% van de gebruikers doet het onvoldoende of niet goed! Rita Bijma, longverpleegkundige in de huisartsenprakrijk Muntendam en Zuidbroek zal deze bijeenkomst ingaan op de verschillende longmedicatie en de wijze waarop deze worden gebruikt. Naast informatie is er alle gelegenheid om vragen te stellen. U mag uw eigen medicatie ook meenemen deze middag.  
Locatie woonzorgcentrum Veenkade van Zorggroep Meander, Kaap de Goede Hoop 1 in Veendam 4 september om 14.00 uur. U bent van harte welkom! 
 
Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen? 
 
Ervaringen Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Zes keer per jaar zijn er themamiddagen in Oost Groningen op de locaties: Veendam en Stadskanaal waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden onder meer (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen. 
 
Gratis deelname Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u mailen naar ellybeens@longfonds.nl   Zie ook www.groningen.longfonds.nl  Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken; veel longpatiënten hebben daar last van. 
 
Longfonds In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.