Nieuws

Vreemde voorwerpen aan woningen in Veendam_MG_8642.jpg

In de Havenbuurt in Veendam zijn kasten geplaatst aan de woningen van Acantus. Maar ook op andere locaties zie je dit in Veendam. Leonie Wedda van Acantus weet het volgende te vertellen over deze vreemde voorwerpen.

“Als we aan de buitenkant van een blok huizen werkzaamheden willen uitvoeren, zijn wij als woningcorporatie wettelijk verplicht om onderzoek te laten doen naar flora en fauna. Onze bewoners informeren we hierover tijdig op het moment dat we plannen hebben om woningen te verbeteren.

Als uit dit zogenoemde flora en fauna-onderzoek blijkt dat er beschermde diersoorten aanwezig zijn rondom de huizen waar we aan het werk willen, kan het zijn dat we maatregelen moeten nemen om deze diersoorten te beschermen.

_MG_8639.jpg

Eén van die maatregelen is het plaatsen van (nest)kasten, bijvoorbeeld voor vleermuizen of gierzwaluwen. En die zijn op de foto te zien.

Dit soort kasten hebben we onder meer geplaatst aan de Bekenkampstraat, Koppiusstraat, Tijdensstraat, Continentenlaan, Zeestratenbuurt en Wilkensstraat in Veendam. Per straat verschillen het aantal en de locaties van de kasten. Het aantal en de locatie worden bepaald door een ecoloog. De kasten moeten een wettelijke periode hangen voor wij mogen starten met werkzaamheden. Ook dit verschilt per situatie.

_MG_8638.jpg

Of de kasten dit jaar op nog meer locaties in Veendam komen te hangen, is op dit moment niet bekend.

Wij zijn blij dat we als woningcorporatie op deze manier kunnen bijdragen aan de bescherming van beschermde diersoorten in onder meer Veendam”.