Nieuws

Spaghetti van Menetti
pastagerechten in verscheidenheid aan soortenIMG_0093.JPG

Sinds april is het kleine winkelpand naast de Trekpleister in de Kerkstraat het domein van Menetti Pastagerechten. Voor Erwin van Dam uit Sappemeer (van origine Brabander) is het een “mooi pijpelaadje” voor zijn passie, het koken.

Van Dam is wereldwijd als milieufunctionaris werkzaam geweest in de ISO-norm certificering op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu. Zijn werk was het beoordelen of managementsystemen aan de vereisten voldeden. En kon hij een organisatie voordragen voor certificering of voor het behoud van het certificaat.

IMG_0101.JPG

Destijds staand voor zijn studiekeuze koos Erwin in plaats van een horecaopleiding voor de techniek. Maar de horeca was altijd op de achtergrond blijven hangen. Na 13 jaar was hij toe aan iets anders en keerde eigenlijk weer terug naar waar hij eigenlijk had willen zijn.

Met het idee een horecazaak met heerlijke pastagerechten op te zetten had hij al geruime tijd rondgelopen. Een goede kennis, een pastamaker van ‘Der Nüdelladen’ uit Oldenburg (en marktkoopman in Groningen) wilde zijn leverancier zijn. Na een speurtocht in omliggende plaatsen werd in Veendam het pandje in de Kerkstraat gevonden.

IMG_0008.jpg

Samen met zijn vrouw Trea heeft hij de zaak smaakvol ingericht, waarbij het er ook veel ruimtelijker uitziet. Het roestvrij staal in combinatie met de kleuren is van Erwin, de rest was op advies van Trea.

Omdat Erwin van Italiaans eten houdt heeft hij voor pastagerechten gekozen. Daarbij levert zijn leverancier de pasta aan die hij lekker vindt. En hij wil graag dat ook andere mensen van zijn heerlijke pastagerechten kunnen genieten.

IMG_0129.JPG

Specialiteit van Menetti zijn verse pastagerechten in een verscheidenheid aan soorten als spaghetti, tagliatelle en ravioli. Met wekelijks ook andere smaken. De gnocchi (aardappelballetjes) met tomatensaus of pesto zijn ook niet te versmaden. Menetti heeft eveneens ingrediënten in huis voor de Italiaanse keuken. En kant en klare bij- en nagerechten voor het compleet maken. Verder mag ook zeker het Italiaanse schepijs in diverse smaken niet onvermeld.

Aan huis bezorgt Menetti niet, pasta is immers meteen uit de pan direct op het bord het lekkerst. Maar afhalen kan wel. Of heerlijk ter plaatse eten aan de gezellige eethoek.

IMG_0128.JPG

“De zaak loopt goed, voor de eerste aanloop ben ik heel tevreden”, vertelt Erwin. “De mensen weten me te vinden. En komen ook terug. Dat is heel belangrijk.”

Achter de herkomst van de naam Menetti steekt nog een leuke anekdote. “Het komt van het boek ‘Spaghetti van Menetti’ dat ik vroeger las. En als mijn moeder me vroeg wat ik wilde eten was maar al te vaak het antwoord: Spaghetti van Menetti.”


 
Fotoalbum: