Bogdike

Levende standbeelden in Veendam



_DSC6884.jpg

Niet in herhaling vallen is vaak de kracht van een evenement! Dat geldt bij Stichting Bogdike niet voor bv. de Night of the Guitars of de Streektoaldag, maar wel voor het evenement Living Statues. Een centrum vol standbeelden stond lange tijd op de bucketlist van de in 2017 overleden organisator Bé Wever. Hij haalde met groot succes in 2015 de beelden voor het eerst naar Veendam en nog meer beelden in 2016. Om niet in herhaling te vallen werd in de jaren daarna het evenement in de ijskast gezet. 

Nu in 2019 komen de levende standbeelden, mede dankzij sponsoring van de Rabobank terug naar Veendam om jong en oud versteld en verbaast te doen staan. De beelden van beeldje.nl staan niet alleen stil, zo af en toe komt er beweging in en anticiperen op reacties van het publiek. Er komen in totaal 16 beelden die afwisselend in het winkelcentrum staan opgesteld. En niet alleen beelden voor volwassenen, maar ook aan de kinderen wordt gedacht. Dit evenement is bij uitstek dan ook geschikt voor alle leeftijden.

En het is de afsluiting van de zomervakantie maar nog niet van het Bogdike-seizoen want er staan na deze nog 3 evenementen op het programma. Op 31 augustus SKV Bogdike Tribute festival, 21 september De Romein Streektoaldag en op 28 september verzorgt Bogdike het muziekpodium op het Museumplein tijdens de Tocht om de Noord.

De levende standbeelden zijn te zien op zaterdag 24 augustus van 13.00 tot 17.00 uur in het winkelcentrum van Veendam en is gratis toegankelijk.