Nieuws

Knallende 15e Kinderfeestweek
Nepnieuws? Op zoek naar de waarheid!Naar het kruis.jpg
Archieffoto

Nepnieuws? Op zoek naar de waarheid!

Echt of nep? Tegenwoordig is het belangrijk om te weten of iets nepnieuws is of de waarheid! Om dat te ontdekken moet je onderzoek doen en dus niet alles zo maar geloven. In de Bijbel staan ontzettend veel gebeurtenissen beschreven en onderzoekers zijn al vele eeuwen bezig om te weten te komen of dit echt of nep is, want soms lijkt het onmogelijk te zijn…. Op zoek naar de waarheid is de taak van Agent P in de 15e Kinderfeestweek van Veendam. Hij zal samen met een paar honderd kinderen op onderzoek uitgaan.

Vorig jaar waren er ook ontzettend veel kinderen bij de Kinderfeestweek (KFW); op maandagmorgen zo’n 250 en meer dan 300 kinderen op vrijdagmiddag. Elk jaar is op vrijdagmiddag de feestelijke afsluiting met zelfgebouwde hutten en mega-veel pannenkoeken. Bijzonder is dat sommige kinderen op maandag nog wat onwennig rondlopen maar dat op vrijdagmiddag de sfeer zo hecht is dat er menig traantje vloeit bij kinderen en leiding, want er gebeuren mooie, bijzondere, ontroerende, opwindende en speciale dingen in de KFW.

Nieuw dit jaar is dat er op donderdagmiddag workshops zijn. Er is veel te kiezen: dans, toneel, bloemwerk, speurtocht (gps), basketballen, poppenspel, lasergamen en rhönradturnen. Met mooi weer is er op dinsdag een waterspektakel met een zeephelling en waterspelletjes en mogelijk een zwembad. Op woensdagmiddag kunnen de oude kleren aan bij verftikkertje. Voor bijna iedereen is dit één van de hoogtepunten van de week.

De toneelspelers nemen de kinderen deze week mee op reis naar het Midden-Oosten naar het Perzische koninkrijk van lang gelden waar Ahasveros de machtige koning was. Een bijzondere rol is er voor een jonge Joodse vrouw die zelfs koningin wordt. Een spannend avontuur waarin we ook samen op zoek gaan de waarheid.

De Kinderfeestweek is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, van maandag 19 t/m vrijdag 23 augustus, telkens van 10-12 en van 14-16 uur. Voor meer informatie kun je terecht op www.kinderfeestweekveendam.nl of op Facebook. Alle kinderen mogen gratis meedoen, maar inschrijven is wel nodig. Dit kan voorafgaand aan het programma of door een mailtje te sturen naar inschrijven@kinderfeestweekveendam.nl met daarin naam, adres, schoolgroep van het komende jaar en een tel.nr., liefst 06.