Nieuws

Inzamelingactie American Day voor Geuko
brengt 2421 euro opIMG_0075.JPG

De inzamelingsactie voor Geuko van Lang uit Winschoten heeft tijdens de American Day het nette bedrag van 2421,93 euro bijeengebracht. Organisator Klaas Timmenga was met 8 personen van de organisatie naar Winschoten afgereisd. In een ton werd het verzamelde geld aan Geuko zijn ouders Gert Jan en Gerda van Lang overhandigd.

Poppenspeler Anko Stam liet zijn pop Pelle optreden als presentator en woordvoerder. Het duo was ook tijdens de Geuko’s American Day present.

Op de ton waren alle sponsoren genoteerd. Sponsoren van geld, en sponsoren die belangeloos de benodigde materialen beschikbaar hadden gesteld. Leden van de CS-Riders met hun trikes hadden met rondritten voor kinderen geld opgehaald. De Pirates uit Westerwolde, die zich ook inzetten voor langdurig zieke kinderen, haalden geld binnen uit 'piratenactiviteiten'.

IMG_0006.jpg

Er was zelfs geld gegenereerd uit een fotoshoot met een model, waar men vooraf niet van op de hoogte is geweest. Ze toonde warme belangstelling voor Geuko en heeft onverwachts Klaas geld in de handen gedrukt. De catering heeft een steentje bijgedragen. En er was uit geld vrije giften bij de toiletunit binnengekomen. De unit zelf was gesponsord. Zo ook de bekabeling en een aantal marktkramen. De broodjes voor de 50 vrijwilligers waren gratis.

Vrijwillige medewerking van anderen hebben het bedrag verder omhoog gestuwd. Barry de cateringman, marktmeester Klaas Huisman en de man van terrasbeheer hadden zich daarvoor ingezet. Met ook inzet van chef verkeer Marwin, kassadame Willeke en financiële vrouw Jessica. Het bedrag was vooraf als een verassing gehouden.

IMG_0042.JPG

Klaas Timmenga: “Het was de moeite waard. Het was een mooie en gezellige dag, en je helpt er ook nog een kind mee. Prachtig om op zo’n middag met je hobby zo’n jongen te kunnen helpen. Ook de reacties op de dag zelf was super. Je zag hem lachen tijdens het rondje in Leonard den Besten zijn Amerikaanse vrachtwagen.” 

Ondanks dat de strijd nog voortduurt geeft het voor ouders Gert Jan en Gerda het gevoel er niet helemaal alleen voor te staan. Maar ze zijn pas écht hoopvol als AFM in Nederland eindelijk wordt erkend en de therapie die hun zoon in Baltimore kreeg ook hier wordt gegeven.

Bezoek ook Adventure Geuko van Lang op Facebook

IMG_0068.JPG

LIVE - Nieuwbouwproject De Draverij Veendam