Nieuws

Anja Zijlstra veroverd titel Sterkste vrouw Vakantiemarkt
op Open NK Sterkste vrouw in Veendam



IMG_0351.JPG
Anja Zijlstra -  ‘Sterkste vrouw Vakantiemarkt’

Tijdens de tweede maandag van de Vakantiemarkt is op het Raadhuisplein in Veendam voor het eerst in Veendam de NK Sterkste vrouw gehouden.

IMG_0180.JPG

Anja Zijlstra uit Franeker was één van de 12 deelneemsters. Zij mag zich ‘Sterkste vrouw Vakantiemarkt’ noemen. De wedstrijd bestond uit de onderdelen: vrachtwagen trekken (8700 kg), Hooggooien (aanvangshoogte 3.00 mtr), Timbers 60 kilo afstand, Anker tillen (anker hangt aan stellage), Medley Wheelflip 225 kg 2 x Flippen, Uitstoten gewicht 50 kg stang met autobanden - 1x deadlift 100 kg, Timbers 60 kg.

_MG_8162.jpg

De tweede sterkste vrouw werd Lisa van Balen uit Leeuwarden, en als derde Chelsy Schweizer uit Almere.

_MG_8244.jpg

Dit spektakel was onderdeel van de 57e editie van de Vakantiemarkt en vond plaats tijdens de tweede van een reeks van drie in het vernieuwde centrum van Veendam.

_MG_8205.jpg

Het aantal marktkramen was op 90 geteld, aangevuld door 11 winkeliers. Livemuziek op de diverse podia was dichtbij een van de 12 terrasjes. Bij een van de 13 ‘eettenten’ kon men altijd wel iets vinden naar de eigen smaak. Ideaal marktweer heeft ook zeker bijgedragen aan de vele bezoekers die een mooie markt hebben beleefd.

_MG_8203.jpg

Volgende week maandag vindt dan alweer de laatste Vakantiemarkt plaats. Met traditiegetrouw Lucas en Gea. Die daarmee een vierde lustrum hebben te vieren.

_MG_8199.jpg


Fotoalbum: