Nieuws

Tweede editie van American Day groot succes
en speciaal in teken van Geuko_MG_8049.jpg

De tweede editie van de American Day is een groot succes geworden. De verwachtingen van de organisator Klaas Timmenga werden afgelopen zaterdag ruimschoots overtroffen, mogelijk wel met het viervoudige meer bezoekers dan tijdens de eerste American Day. Dat vorig jaar nog bij de Amigo Ranch werd gehouden en zo’n 5.000 bezoekers trok. Het groot aantal Amerikaanse voertuigen was een mengeling van Amerikaanse oldtimers en nieuwe auto’s, met ook trike’s en motoren waarvan een flink deel Harley-Davidson.

De eerste editie had Timmenga speciaal aan zijn overleden vader opgedragen als bedenker van een soort van Amerikaanse markt met voor ieder wat wils.

Timmenga had op Facebook een oproep geplaatst om een goed doel bij het evenement uit te kiezen. De omzet gaat naar de zieke Geuko van Lang uit Winschoten. De 6-jarige jongen heeft landelijke bekendheid gekregen door het EO televisieprogramma Je geld of mijn leven. Dankzij donaties van kijkers is Geuko begin dit jaar voor behandeling van zijn ziekte naar het Kennedy Krieger Institute in Baltimore geweest.

IMG_9964.JPG

Leden van de CS-Riders hebben met kinderen achterop een rondje in de omgeving gereden. De CS-Riders is een stichting die door motorrijders en trikers wordt vertegenwoordigd ongeacht merk of type motor en trike. De leden van deze organisatie zijn afkomstig uit alle lagen van de samenleving. Zij vormen een broederschap die zich inzet voor het geluk van kinderen.

IMG_0608.jpg

De Pirates uit Westerwolde zetten zich ook in voor langdurig zieke kinderen. “Daar hebben we een warm hart voor”, aldus captain Morgan. De groep bestaat uit 25 man, waarvan de captain met 11 crewleden en vrouw Eleanor landinwaarts naar Veendam was gegaan. “Maar er moet wel hiërarchie zijn, en daarom is het gewoon captain.” De gegenereerde opbrengst uit de piratenactiviteiten, zoals touwring gooien en het rattenspel, komt ook ten goede voor Geuko. “Klaas heeft ons gevraagd of we erbij wilden zijn, en dat doen we met alle plezier.”

_MG_8023.jpg

Met 22 standhouders was het een mooie gevarieerde markt met onder andere kleding en andere artikelen in Country en Western stijl. Er was livemuziek en line dancing. Uiteraard waren er ook typisch Amerikaanse gerechten verkrijgbaar. Met ook een gewone markt erbij heeft Klaas het heel divers willen houden. Ook het standgeld wordt voor Geuko gedoneerd.  

Het evenement was samen met 50 vrijwilligers op poten gezet. “Die moeten we ook niet vergeten”, vindt Klaas. Met zo’n groep kun je ook echt wat doen.”   

_MG_8061.jpg

Geuko’s vader Gert Jan: “Wat Klaas heeft uitgezet is op eigen initiatief. En kijk eens hoe dat uit heeft gepakt. Hoeveel Amerikaanse oldtimers, motoren, trikes en kraampjes er zijn. En hoeveel volk.”

Gert Jan heeft zijn zoon over het terrein rondgereden. En mocht Geuko in de cabine van een mooie Amerikaanse Chevrolet truck.


Fotoalbum: