Nieuws

Galerie Rendez-Vous sluit de deuren



_DSC6859.JPG

Galerie Rendez-Vous aan de Promenade 25 te Veendam sluit de deuren. De reden: door de stijgende vaste lasten was het financiële plaatje niet meer rond te krijgen.

Woordvoerder Janneke Kraai: "We willen niet tornen aan onze financiële expositievoorwaarden, dan wordt de drempel veel te hoog, dus was er maar één conclusie mogelijk, hoe vervelend ook, we trekken de stekker er uit, we stoppen....! Dank, dank, dank aan al die geweldige amateurkunstenaars uit Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Noord-Duitsland, die we hebben mogen ontvangen gedurende 5 jaar.

Het was werkelijk geweldig om iedere 2 maanden een nieuwe expositie in te richten met werkelijk schitterende kunst in zeer diverse vormen. Hulde ook aan Netty Strating en Jan Savenije die belangeloos hun panden ter beschikking stelden. Ook de gemeente Veendam en Wijk- en Buurtbeheer Centrum Veendam dank voor de startbijdragen, die het ons vijf jaar geleden mogelijk maakten om een galerie voor amateurkunst in een leegstaand winkelpand te beginnen, daarbij een podium scheppend voor amateurkunst en de leegstand in het centrum van Veendam  wat op te fleuren. Dit laatste gaat ons allen zeer ter harte."