Nieuws

Nagelstylistes maken van handen een visitekaartjeIMG_0109.jpg

De collega’s van Cecilia Lichtenberg wilden haar 40ste verjaardag niet zomaar ongemerkt voorbij laten gaan. De zaak met daarin Kapsalon Ceecil, Barbara Nagelstyliste & Pedicure, Talitha’s Beautycare, Miranda’s Beauty Re-Style en ook gewichtsconsulent Patricia Robbe was feestelijk versierd.

Ze hadden Cecilia er een verassing mee bezorgd. Cecilia heeft er ook geen moeite mee, want iedereen mag weten dat ze een veertiger is geworden.

IMG_0076.JPG

Inmiddels zit ze al 10 jaar in de zaak aan de Kerkstraat 70a. Aanvankelijk was ze met de kapsalon, schoonheidssalon en de nagelstudio alleen van start gegaan. Sinds maart van dit jaar zijn ze met z’n vijven. “We zijn allemaal ZZP’ers onder een dak. Iedereen werkt voor zichzelf”, legt ze uit.

Ceecil is een trendy salon en shop met een bijzonder interieur, en een warme moderne uitstraling. In zowel de salon als de shop kan men kennis maken met alles op het gebied van uiterlijke verzorging. In de shop gedeelte is een zeer uitgebreid assortiment te vinden van het topmerk Golden Rose, haarverzorging van IC en Four Reasons, hairextensiond van Hair Contrast en Mermaid, en de Tanning verzorgingslijn van Marc Inbane.

IMG_0028.JPG

Voor de nagelstyling wordt gewerkt met Urban Nails cellak, waar de basis mee wordt gezet. Zowel voor de versteviging van de eigen nagels als bij de verlenging van de nagels. Ceecil is als Starsalon aangesloten bij Turban Nails. Daarvoor moet aan bepaalde eisen worden voldaan.

“De opleiding tot nagelstyliste duurde afhankelijk van het pakket 24 weken. Van 9 tot 16 uur was je dan blij dat je een hand klaar had. Dat mocht een hele dag gaan duren. Op het laatst moest je er wel naar gaan streven om in die zelfde tijd twee handen klaar te hebben. En uiteindelijk mag je voor het landelijke examen er twee en een half uur over doen”.

IMG_0079.JPG

De verlengnagels, ook nagelplaat genoemd, zijn zeer slijtvast. Ze blijven vier weken zitten en groeien langzaam uit. Na drie weken kunnen ze na achteren weer even worden bijgevuld.

De eigen nagel mag maar heel weinig worden aangeraakt. Hooguit mag het een beetje ruw worden gemaakt, maar veilen beslist niet.

Afhankelijk van wat er gebeuren moet kan een behandeling een uur tot anderhalf uur gaan duren. Met alleen een cellak op de eigen nagels is met alle voorbereiding erbij al gauw een uurtje gemoeid. Vooraf wordt eerst een base coat aangebracht. Dan het lakken op zich en er tussendoor de droogtijden in de warmtelamp. Afhankelijk van de soort cellak is de droogtijd 120 tot 240 seconden.

IMG_0106.JPG 

Op de nagels wordt een beschermende base coat aangebracht tegen verkleuring. Vervolgens  de kleur in meestal 2 lagen.  Als de kleur niet goed dekt wordt er een derde of een vierde laag aangebracht, hoewel dat niet vaak voorkomt. Tot slot wordt er als vierde laag nog een hoogglanzende top coat aangebracht.

Het aanbrengen van nailart met glitter, bestaande uit fijn poeder, behoord ook tot de mogelijkheden. Met spider cel kunnen abstracte lijnen worden aangebracht. En zelfs schilderingen. Men kan kiezen uit voorbeelden, maar ook zelf de voorbeelden meenemen. Het komt ook voor dat de klant zich wil laten verrassen.

IMG_0057.JPG

Vanaf 2010 zijn de ontwikkelingen op het gebied van de nagelstyling heel snel gegaan. De opzetnagels zijn er in verschillende modellen. En ze kunnen naar wens worden gemodelleerd.   Helemaal tot aan de nagelriem mogen ze niet aansluiten, maar de natuurlijke lijnen worden wel nauwgezet gevolgd. De opzetnagels bestaan uit keratine, een taai onoplosbaar eiwit dat voorkomt in onder andere de epidermis (buitenlaag) van de huid en in het haar. En in de nagels.


 
Fotoalbum: