Nieuws

Gemeente Veendam en Acantus samen met bewoners
aan de slag met leefbaarheid in Veendam-Noord



Startsein van de samenwerking voor het wijkontwikkelplan Veendam-Noord.jpg

Ans Grimbergen (wethouder gemeente Veendam), Anita Tijsma (directeur Acantus), Max Slor (Commissie Huurzaken) en Tim Meijer (projectmanager Syntera) hebben getekend voor het gezamenlijk uitwerken van het wijkontwikkelplan Veendam-Noord, deelgebied West. Dit is het startsein om samen met de inwoners, aan de slag te gaan om de wijk toekomstbestendig te maken.

Samen aan de slag
Dit plan wordt samen met bewoners opgesteld. De werkgroep is bezig met het voorbereiden van het onderzoek. Dit najaar gaat de projectgroep daadwerkelijk de wijk in, voert een enquête uit onder de bewoners en belegt bewonersbijeenkomsten. De doelstelling is om in het voorjaar van 2020  het wijkontwikkelplan op te leveren. Dan is bekend wat er allemaal in de wijk gaat gebeuren.

Woonruimte voor iedereen
In het coalitieakkoord van 2018 staat: “Iedereen in Veendam moet geschikte woonruimte kunnen vinden die aansluit bij de eigen behoefte.” In de wijk Veendam-Noord, deelgebied West wordt nu de daad bij het woord gevoegd. “Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Fijn wonen is ook wonen in een prettige leefomgeving. Wij kunnen en willen niet van achter onze bureaus bedenken wat hier moet gebeuren. Dat doen wij ter plekke en samen. Samen bouwen aan een toekomstbestendige wijk. Daar verheug ik me nu al op”, aldus wethouder Ans Grimbergen van de gemeente Veendam.

Jarenlang woonplezier
Anita Tijsma (directeur Acantus): “Veendam-Noord is een wijk waar mensen graag wonen. Acantus wil dat mensen niet alleen nu graag in deze wijk wonen, maar ook over 10 of 20 jaar. Daarom gaan wij in deze wijk samen met de bewoners aan de slag. Zo zorgen we ervoor dat onze huurders ook in de toekomst met veel plezier in deze wijk blijven wonen.”