Nieuws

Opslagaanbieder Storage Share opent in Veendam
nieuwe vestigingVeendam.jpg

Het succesvolle opslagplatform Storage Share is nu ook in Veendam actief. Aan de Lloydsweg zijn 79 opslagunits van in totaal 500 m2 gecreëerd. Storage Share maakt leegstaande bedrijfshallen en kantoren rendabel door deze te verbouwen tot opslagruimtes voor particulieren en bedrijven.

De voormalig showroom van autobedrijf Meijer aan de Loydsweg is in opdracht van Storage Share omgebouwd tot opslagunits. “Deze opslagunits worden voornamelijk verhuurd aan particulieren die op zoek zijn naar een tijdelijke plaats voor inboedels”, vertelt Julian Doorten, mede-oprichter van Storage Share. “Daarnaast zien we ook dat veel ZZP’ers met gereedschap of ondernemers ruimtes huren”.

Eerste huurders melden zich
De eerste huurders hebben zich inmiddels gemeld en hun spullen opgeslagen. Dennis Lieben en Karen Hoekstra, momenteel wonende in Hoogezand: “Wij hebben samen een huis gekocht in Muntendam, en hebben daar 2 maand geleden de sleutel van gekregen. Sindsdien zijn we flink aan het klussen want het huis gaat helemaal over de kop. Omdat we binnenkort ons huidige huis uit moeten in verband met de verkoop en het huis in Muntendam nog verre van klaar is, slaan we tijdelijk een groot deel van onze huisraad op. De opslag hebben we zeker wel een half jaar nodig en omdat Storage Share Veendam dichtbij is, hebben we voor deze locatie gekozen. Op deze manier kunnen we makkelijk heen en weer kunnen als we dingen nodig hebben. Bovendien vinden we het een goed idee dat een leegstaand pand weer een nieuw leven krijgt”.

Tweede locatie in Groningen
Doorten verwacht dat de ruimte snel gevuld zijn: "Wij zien dat de vraag naar opslagruimte zich niet langer beperkt tot de grote en middelgrote steden, maar dat ook in de meer landelijke gebieden behoefte is aan kwalitatieve en betaalbare opslagruimte. De locatie in Veendam is na Groningen (stad) onze tweede in de provincie Groningen en sluit dan ook perfect aan bij onze ambitie naar een landelijk dekkend netwerk". 

Betekeniseconomie​
Storage Share verhuurt op ongeveer veertig locaties leegstaand vastgoed als tijdelijke opslagruimte voor particulieren en bedrijven. Dit zijn enerzijds kantoren die langdurig leeg staan en vanwege de locatie of het voorzieningenniveau niet langer geschikt zijn als kantoorruimte. Anderzijds verhuurt Storage Share bedrijfshallen die compleet verbouwd worden en voor de lange termijn ingezet worden voor de opslag van inboedels en bedrijfsvoorraden.
“Op deze wijze leveren we een bijdrage aan de betekeniseconomie”, vertelt Doorten tot slot. “We maken leegstaand vastgoed weer rendabel en voorkomen sloop en de daarmee samenhangende afvalstroom.”