Nieuws

Vijfde editie Bog & Roll
dynamisch en vol plezierDat muziek ‘van alle tijden’ is bleek maar weer uit het enthousiasme waarmee zaterdag de vijfde editie van het muziek- en dansfestival Bog & Roll ontvangen werd. Het was organisator Bogdike gelukt om maar liefst drie bands naar het Museumplein in Veendam te halen. Er was veel publiek op af gekomen.

IMG_0197.jpg

De achtkoppige band Fez and the Furious! stond garant voor een aanstekelijke mix van behoorlijke Swing, Jive, Ska en stampende Rock ’n Roll.

IMG_0988.jpg

De populaire fifties Rock ‘n Rollband Class of ’58 uit South Wales was tijdens haar tournee door Nederland ook in Veendam present. The Class van '58 is een veelzijdige, hardwerkende en authentieke 50’s Rock 'n Roll band van deze tijd. Door de jaren heen heeft de band over heel Groot Brittannië, Europa en de rest van de wereld opgetreden.

_MG_7849.jpg

Them Lewis Boys wordt met recht de beste pianorockband van Nederland genoemd. De band speelt succesvol op festivals in Engeland, Noorwegen, Zwitserland, België, Duitsland en in Nederland. Met een eigentijdse eerbetoon aan de opzwepende pianorock uit de jaren '50, '60 en '70 van o.a. Jerry Lee Lewis, Ray Charles, Little Richard en Fats Domino.

_MG_7744.jpg

Het demo-team van dansschool Let’s Swing uit Groningen liet tijdens Bog&Roll een spetterende nieuwe demo zien. Al ruim 25 jaar geeft de dansschool cursussen, workshops en demonstraties, waarbij het plezier en de dynamiek van het dansen voorop staat.

_MG_7775.jpg

Danscoach Thecla Brakel is een ervaren dansdocent aan Dansschool Let’s Swing in Groningen. In Oostwold heeft ze in haar eigen ontmoetingscentrum in Oostwold de dansgroep Easy rock’n’roll opgericht. Leeftijd speelt geen rol, vandaar ook de naam van de dansgroep. De dansdocent leert de leden van de dansgroep Easy rock’n’roll eenvoudige dansmoves op o.a. Boogie Woogie en Rock & Roll muziek uit de jaren vijftig. Ook tien dansparen van de dansgroep hebben voor het eerst tijdens Bog & Roll dansdemo’s gegeven. Voor de dansparen Peter en Johanna brengt het vrolijkheid en nieuwe energie. Peter heeft een zittend beroep. “Met het dansen kom je weer in balans. Je blijft er jong bij.”

IMG_0804.JPG

Gerry Padmos en Marilena Candido waren uit Amsterdam gekomen. Drie jaar geleden zijn ze ook al eens in Veendam geweest. “Je weet waar de feestjes zijn”, aldus Marilena. “Je leert de bands kennen, en waar je naar toe wilt gaan. Er is een groep vanuit heel Nederland die elkaar ook overal weer tegen komt. De rock & roll groep is niet zo heel groot, we kennen elkaar allemaal wel zo’n beetje. We gaan ook naar Engeland en Duitsland.” En naar Italië, het land van haar ouders. Zij was in 1991 met het dansen begonnen. Het samen dansen met Gerry is sinds 7 jaar. “Het is een hobby.”

_MG_7852.jpg

“Het is heerlijke muziek om op te dansen. De vrolijkheid en je krijgt er energie van. Energie om de rest van de week weer op door te gaan. Gerry: “Je ziet ook de glimlach van de andere deelnemers als je aan het dansen bent. En die van de toeschouwers. Wij doen ook aan stijldansen, maar dit is veel speelser.” Marilena: “De liefde voor de muziek is tijdens onze jeugd ontstaan. En tijdens het dansen is onze liefde voor elkaar ontstaan.”

IMG_1191.jpg

Gerry toerde met een vriendengroep naar de dansfestivals in een oude Hanomag oldtimer bus. Met op de bus een rock & roll danspaar geschilderd. Helaas betekende  de invoering van de APK het einde van de bus. Gelukkig is er veel bewaard gebleven en waren er tijdens Bog & Roll weer de mooiste oldtimers  te bewonderen. Met zo’n 41 oldtimers uit de jaren 40, 50, 60 en 70 moest er extra parkeerruimte bij worden gecreëerd.


Overige fotoalbum:
 
Fotoalbum: