Nieuws

Zomerlezen: Bibliotheek leest voor aan ouderen



jongevrouw_02.jpg

De bibliotheken in de gemeente Pekela en Veendam trekken er deze zomer op uit! Van 15 tot en met 17 juli lezen medewerkers van de bibliotheek voor aan ouderen. Drie dagen lang worden diverse  woonzorg- en verpleegcentra bezocht.

Biblionet Groningen viert de vakantie met Zomerlezen. In de hele provincie worden er in de maanden juli en augustus activiteiten georganiseerd. De bibliotheekmedewerkers in de gemeenten Pekela en Veendam  trekken er deze zomer op uit en bezoeken mensen die niet op vakantie kunnen.

Van 15 tot en met 17 juli worden tehuizen in de gemeenten Pekela en Veendam bezocht. Zo brengen de bibliotheekmedewerkers een bezoek aan woonzorg- en revalidatiecentrum Veenkade, woonservicecentrum Breehorn, woonzorgcentrum A.G. Wildervanck, woon- en zorgcentrum St. Franciscus, verpleegcentrum Het Dokhuis en verpleegcentrum Clockstede.

De voorlezers schuiven aan bij de koffie en nemen behalve een mooi verhaal ook voorwerpen en boeken mee.  Zo heeft ’t Veenhuus in Veendam enkele nostalgische voorwerpen in bruikleen gegeven waarmee de voorlezers op pad kunnen. Deze materialen worden na afloop tentoongesteld in de bibliotheek.