Regio

Definitieve dienstregeling bus 2020 bekend



Schermopname (198).png

Op zondag 15 december 2019 start de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer in Groningen en Drenthe. Op 8 mei zijn de ontwerp hoofdlijnen bekend gemaakt. Op deze hoofdlijnen hebben o.a. reizigers, inwoners, gemeenten en Consumentenplatforms Groningen en Drenthe een reacties gegeven. Op basis hiervan heeft het bestuur OV-bureau op 21 juni de definitieve hoofdlijnen goedgekeurd. Deze goedgekeurde hoofdlijnen zijn beschikbaar op www.ovbureau.nl.

Ontwerp hoofdlijnen dienstregeling 2020

Op 8 mei zijn de ontwerp hoofdlijnen dienstregeling 2020 bekend gemaakt met o.a.:

  • meer ritten op Q-linklijnen 3 (Leek - Lewenborg), Q-link 4 (Roden - Beijum), Q-link 5 (Annen - Groningen) en Q-link 6 (Appingedam - Groningen)
  • snellere bussen voor Qliners en een nieuwe Qliner Veendam - Gieten - Assen
  • bus 74 van Emmen via Stadskanaal naar Veendam
  • bedrijven Eemshaven beter bereikbaar met sneldienst vanuit Groningen en buslijn 41
  • gewijzigde lijnvoering in Zuidwest Drenthe met bus 20 (Assen - Steenwijk) en 28 (Meppel -Beilen)

Aanpassingen in definitieve hoofdlijnen op basis van ontvangen reacties

Op de ontwerp hoofdlijnen zijn 243 reacties ontvangen. Ook hebben de Consumentenplatforms Groningen en Drenthe een advies gegeven en is de ontwerp-dienstregeling besproken in o.a. de gemeenteraad van Groningen en Staten(commissies) van Groningen en Drenthe.

Op basis van de reacties adviseert het bestuur OV-bureau de communicatie rond de mogelijkheden van de hubtaxi gerichter in te zetten voor reizigers die te maken krijgen met vervallen bediening van hun halte.

In overleg met Rijkswaterstaat en provincies Groningen en Drenthe en gemeente Aa en Hunze is geregeld dat Qliner 310 per nieuwe dienstregeling kan blijven halteren bij Bareveld. Voor de haltes bij De Hilte voor Qliner 310 wordt samen met deze partijen gekeken wat een haalbare oplossing is.

De definitieve hoofdlijnen zijn beschikbaar op www.ovbureau.nl. De nieuwe dienstregeling gaat in op zondag 15 december 2019.