Nieuws

Zomerexpositie vanBeresteyn met acht exposantenBERESTEYN002.jpg

Zomerexpositie vanBeresteyn met acht exposanten
Van 1 juli tot en met 25 augustus

Sinds enkele jaren organiseert vanBeresteyn de Zomerexpo in de galerij van vanBeresteyn. Voor deze zomerexpo hebben zich acht exposanten aangemeld. Toos Boekhoven, Margriet van der Werff, Janny van der Vee, Els van Gelderen, Anna M, Mariël de Vos, Piet de Raad en Yvonne Sprok. Ze hebben allemaal een eigen stijl. Benieuwd? U bent tussen 1 juli en 25 augustus van harte welkom om de expositie te komen bekijken.

Toos Boekhoven is weer even terug in Veendam. In haar Veendammer periode illustreerde zij op verzoek van schrijver en dichter Jan J Boer een aantal van zijn bundels en ging zij o.a. etsen in het atelier van kunstenaar Jaap Geerling in Borgercompagnie. Later stapte ze over naar de vrije expressie. Van herkenbare en tastbare beelden naar abstracte kleurrijke vormen.

Magriet van der Werff komt uit Groningen. bladerend en knippend in tijdschriften ontstonden voor het eerst collages. Aanleiding voor de collages zijn de beeldelementen die van der Werff aanspreken door hun kleur, vorm of beweging.

Janny van der Veen heeft bij verschillende  mensen les gehad. Haar laatste docent gaf haar les in portretschilderen. Wat ze leuk vindt om te doen.

Els van Gelderen-Boissevain is zo’n vijftien jaar geleden opgehouden met werken. Ze is een groot deel van haar tijd aan schilderen gaan besteden. Sindsdien heeft ze vele cursussen en workshops bezocht, verder maakt zij sinds 2011 deel uit van de kunstenaarsgroep de Kunstbaan in Onnen.

Anna M. studeerde, na haar gymnasiumdiploma gehaald te hebben, bouwkunde aan de toenmalige Technische Hogeschool Delft. Oog voor haar leefomgeving heeft haar altijd geïnspireerd, niet alleen in haar dagelijks werk als architect en later, tot op de dag van vandaag als adviseur, maar ook in haar teken- en schilderwerk.

Mariël de Vos uit Veendam is  Sinds een aantal jaren actief als amateur/semiprofessioneel fotograaf. Ze hanteert de naam The All Seeing Eye. Helaas moest ze fotografie in 2009 aan de kant schuiven toen ze als DTP-er haar eigen bureau begon. Begin 2014 besloot ze het fotograferen weer op te pakken. Ze grijpt elke gelegenheid aan om zich meer te verdiepen in de verschillende takken van de fotografie.

Ivonne Sprok komt uit Blijham. Als kind was zij al te zien met een fototoestel in haar handen. Haar huisdieren vervulden meermalen de rol van fotomodel. Liefde voor de fotografie zit waarschijnlijk in haar genen, gezien haar vader ook altijd bezig was met fotografie. Hij ontwikkelde zijn eigen foto’s. De verbinding met een fototoestel is altijd gebleven.

“Schilderen als hobby” is de titel waaronder Piet de Raad zijn kunstwerken vervaardigt. Zijn meeste werken zijn handzame doeken met natuurlijke afbeeldingen van paarden, honden en katten. Ik heb al mogen exposeren in diverse openbare ruimtes en heb momenteel een expositie in de Menterne in Muntendam. Ook het verzorgingshuis De Breehorn heeft aangeklede gangen met veel dierlijke schilderijen.