Nieuws

Magische Bogdike Sprookjesdag & Goocheldag_MG_7541.jpg

Zaterdag was er in Veendam weer genoeg vertier voor jong en oud. Stichting Bogdike had in het centrum van Veendam weer de jaarlijkse Sprookjesdag / Goocheldag georganiseerd. Met dit jaar in samenwerking met Nedmag. Samen met Hoi Pippeloi, de Bibliotheek, Mijnnn Kamer en Summerfun hadden de sprookjesfiguren hun beste beentje voorgezet, dit alles overgoten met een flinke vleug magie.

_MG_7454.jpg

De sprookjes- en goocheldag bleef niet gevrijwaard van een paar regenbuien. Toch hebben zich tussen ‘er was eens’, ‘ze leefden nog lang en gelukkig’, ‘hokus pokus’ en ‘simsalabim’ magische avonturen afgespeeld. Waarin fantasiewezens en tovenarij een belangrijke rol hebben gespeeld.

_MG_7566.jpg

De goochelaars Hilbert Geerlings en Jan Kosters hebben jong en oud verrast met hun goocheltrucks. De straattheateracts van Pippi Langkous bracht veel vertier en plezier. De Koffers vol betoveringen en Theater Nowak heeft sprookjesballonnen gemodelleerd, en er was nog meer. Wil de Jong van de bibliotheek heeft bij de Sprekende sprookjesboom verhalen verteld.

_MG_7506.jpg

Kinderen waren verkleed als sprookjesfiguur. Bij Summerfun konden ze knutselen, en een spelformulier halen voor Sneeuwwitje zoekt dwerg.

_MG_7522.jpg

Acrobaat en alleskunner Jos Tipker was ook van de partij. De rattenvanger van Hamelen floot op de fluit tot betovering, en er was een mega grote beer die heel graag knuffelt. Bij de stand van Sandra’s Haarstudio kon het haar mooi in de vlecht. Op het Museumplein was een skeltercircuit uitgezet. Rondom de Sprekende sprookjesboom op het plein was ook van alles te zien en te doen voor de kinderen. En was het smullen geblazen van de gratis poffertjes.


 
Fotoalbum: