Nieuws

Team 'Mein reis' op roadtrip
met The Budapest RallyIMG_0071.jpg

De drie vrienden Robin Steur, Joey Antonisse en Johan Mein willen met hun rode Ford Focus (met een 1.6 blok uit 1999) uit Budapest een icoon van het vroegere Oostblok gaan halen, een gifgroene Trabant.

Deze willen ze gaan winnen met The Budapest Rally, een kleurrijke roadtrip met originele vierwielers die in 7 etappes over spectaculaire wegen van 12 verschillende landen cruisen tot in Budapest. De gifgroene Trabant uit de jaren 60 is voor het beste team bestemd. 

Van de deelnemende teams wordt verwacht dat ze zelf ook met een zo bijzonder mogelijke vierwieler aan de start verschijnen. Gedurende 7 dagen wordt over enkele van Europa's mooiste wegen gecruised. Onderweg vallen er punten te verdienen door een aantal challenges glansrijk uit te voeren, en met het vinden van alle checkpoints op de 2000 kilometer route.

De rally (vergelijkbaar is met de Garbage run) heeft 3 verschillende vertrek locaties: Nederland, België en Frankrijk. Zaterdagochtend 14 juli is de vertrekdatum vanuit het Olympisch stadion te Amsterdam, met op 20 juli de finish in Budapest. De finishlijn van elke etappe wordt steeds getrokken op een unieke locatie, waar ook de mogelijkheid is voor kamperen. 's Avonds wordt op deze bijzondere plekken een dik feest gehouden. Na de prijsuitreiking is er nog een slotfeest met nog één overnachting op de camping in Boedapest.

IMG_0059.jpg

Johan Mein (25) en Robin Steur (24) wonen beiden in Veendam. Joey Antonisse (25) heeft altijd in Veendam gewoond, maar studeert in Groningen. Tijdens de voorbereiding voor de rally hadden zij al een paar opdrachten uitgevoerd. Als eerste het maken van een Facebook pagina met zoveel mogelijk likes, het maken van een blog, op de Tv komen of op de radio, en in de krant.

Johan is de captain van het team. Het meedoen was ook zijn idee en heeft het team ‘Mein reis’ genoemd. “Ik was al aan het zoeken naar rally’s zoals de Carbage run toen er een gesponsord bericht op Facebook voorbij kwam. Aan onze sponsor hadden we ons idee voorgelegd om de Budapest Rally te gaan rijden. Hij vond het een leuk idee.”

Joey wilde ook graag meedoen. “Uiteindelijk is dit niet iets dat je elk jaar doet. Zoiets als dit is een keer in je leven.” Ook Robin was meteen met het idee van Johan meegegaan.

De rode Ford Focus is de dagelijkse gebruiksauto van Robin. De wagen heeft een grote beurt gehad en verkeert in goede conditie. “Maar ik wil een nieuwe en daarom kan de Ford mooi voor de rally worden ingezet. De kleur blijft rood, maar wordt met wit en zwart geaccentueerd.  En voorzien van  bestickering van de rallylogo en van sponsoren.”

Het thema van de Budapest rally is de ‘The Sixties’. Het drietal wil zich in passend kostuum hijsen met de bijpassende kleuren. Felblauw met een groene broek en gele petjes. Robin: “Op het moment dat we gaan vertrekken gaan we een knop omzetten en dan zo gek mogelijk. We denken in ieder geval er zonder grote problemen vanaf te komen.”    

Hoewel de deelnemers tijdens de rally vrij zijn om er een toeristische route van te maken, het is tenslotte vakantie, houdt het team zich aan de route en het uitvoeren van de opdrachten voor het verzamelen van de punten. Het leukste is om volledig mee te doen. Bezienswaardigheden zullen er genoeg zijn. De grootste koekoeksklok ter wereld in het Zwarte Woud, de Stevio pass in de Italiaanse Alpen. Het Gardameer en Venetië in Italië. Het Balatonmeer in Hongarije. En als laatste in Hongarije Budapest aan weerszijden van de Donau.

“We slapen elke dag op een camping van de organisatie. Het is niet verplicht om naar een camping te gaan, je bent vrij om een hotel te gaan boeken. Maar wij doen gewoon mee met de camping. Het ontbijt en het avondeten is allemaal geregeld. Wij zetten ons tentje op en we gaan lekker feesten.”

https://www.facebook.com/pg/MeinBR19/posts/