Sport

Tennissende tandarts van der Wal verovert drie medailles



Budva 051_0.jpg
Sebastiaan van der Wal voor Nederland deelnemer aan de WMHG in Budva

De 40ste editie van De WMHG, “World Medical and Health Games”, zijn voor de tennissende tandarts Sebastiaan van der Wal uit Veendam succesvol verlopen. Deze spelen voor medici vonden dit jaar plaats van 23 tot en met 30 juni in de plaats Budva in Montenegro. Er waren dit jaar deelnemers uit maar liefst 45 verschillende landen, uit alle continenten. Van der Wal, na een afwezigheid van 3 jaar als gevolg van privé omstandigheden weer deelnemer, veroverde met tennis twee zilveren een en een bronzen medaille; zilver in het herenenkel en herendubbel, brons in het gemengd dubbel.

In het herenenkelspel een schema van 16. De eerste ronden verliepen overtuigend voor van der Wal, al waren de omstandigheden met een temperatuur van tegen de 40 graden zeer moeilijk. De tweede wedstrijd tegen de Hongaarse dropshot specialist Mihai Geante kostte met 6-4 6-4 al heel veel energie. De halve finale tegen de ITF spelende Michel Sickenberg uit Zwitserland een boeiende en hoogstaande wedstrijd op het Centre Court, maar ook deze partij bij hoge temperaturen voor van der Wal, 6-4 en 7-6. Helaas was de scherpte er door de hitte in de finale af. Leonardo Favia uit Italië was fitter en veroverde het goud.

In het herendubbelspel wist van der Wal met zijn gelegenheidsdubbelspeler Christian Toth tot de finales door te dringen. Helaas ging deze verloren en werd hierdoor een tweede zilveren medaille behaald. In het gemengd dubbelspel wist van der Wal met de Spaanse Maria De La Casa de halve finales te bereiken. Hier was het dubbel Bientzle/Bientzle te sterk.

Budva 242.JPG
Sebastiaan van der Wal met drie medailles en Aukje van der Wal met twee

Ook voor Aukje van der Wal verliepen de spelen zeer succesvol. Zij speelde mee in het gemengddubbelspel. Samen met haar Argentijnse partner Horacio Melo waren zij het beste mixed-dubbel en veroverden daarmee een gouden medaille. Het damesdubbel werd helaas met haar Spaanse partner M Agnes De La Magana nipt verloren in de finale.

De 41ste spelen zullen in juni 2020 plaatsvinden in Vila Real de Santo Antonio in de Algarve van Portugal.