Nieuws

Expositie Els van Gelderen-Boissevain
in gemeentehuis VeendamExpositie Els van Gelderen.png

Tot en met 2 augustus 2019 exposeert Els van Gelderen-Boissevain in het gemeentehuis van Veendam. In het gemeentehuis is een expositiewand waar (amateur) kunstenaars uit Veendam en omgeving de mogelijkheid hebben om hun werken te exposeren.

De Kunstbaan
Sinds Els van Gelderen-Boissevain vijftien jaar geleden is opgehouden met werken, is ze een groot deel van haar tijd aan het schilderen gaan besteden. Sindsdien heeft ze vele cursussen en workshops bezocht. Verder maakt zij sinds 2011 deel uit van de kunstenaarsgroep de Kunstbaan in Onnen, onder begeleiding van Keimpe van der Kooi.

Noordelijke realist
Ze kan met recht een noordelijke realist worden genoemd, want ze woont al sinds 1955 in het Noorden van Nederland en schildert vrijwel alleen maar realistisch. Inmiddels bestaat haar oeuvre uit tientallen tekeningen en vele honderden schilderijen op papier, doek en paneel.

Bezoekuren
De expositie is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Veendam. Meer informatie over de kunstwerken van Els van Gelderen-Boissevain is te vinden op www.elsvangelderen.nl.