Sport

24-uurs hockey voor herhaling vatbaar



IMG_6954.jpg

Hockeyclub Daring heeft een prachtig weekend achter de rug. De velden van de Veendammer hockeyclub waren maar liefst 24 uur non-stop bezet. “Pittig voor de organisatie, maar al het werk dubbel en dwars waard,” zegt voorzitter Armin Hietbrink.
 
Het hockeyfeest, waar ook clubs uit andere plaatsen aan mee konden doen, begon op 22 juni om 12.00 uur en eindigde 24 uur later uur met de huldiging van alle teams van Daring die dit seizoen kampioen zijn geworden. “36 Teams hadden zich aangemeld en hebben allemaal in elk geval één potje gespeeld,” aldus Hietbrink. “De jeugd speelde overdag, jongeren en veteranen ’s avonds en ’s nachts.

DARING 24 uur hockey.jpg

Behalve onze eigen teams deden er ook gelegenheids- en vriendenteams van andere sportclubs mee: Dash, GHCC, HVA en Winschoten. Er had zich zelfs een compleet voetbalteam aangemeld!” Wie even niet hoefde te hockeyen kon genieten van een randprogramma met muzikale optredens, een salsa workshop, springkussen en een loterij. De opbrengsten van de 24 uur van Daring zijn bestemd voor een pannaveldje waar jonge hockeyers hun slag kunnen oefenen. “Het was een mooi feest,” aldus Hietbrink. “Een grote pluim voor alle vrijwilligers die zich letterlijk dag en nacht hebben ingezet om van dit evenement een succes te maken. En voor de sponsors die elk op eigen wijze hun betrokkenheid hebben getoond.”