Sport

Maar liefst 7 kampioenen bij TC Veendammaandag50plus.jpg

In de voorjaarscompetitie van de KNLTB zijn er dit jaar maar liefst 7 teams van de TC Veendam in geslaagd om het kampioenschap te behalen.

De club had zich met 29 teams ingeschreven en kan dus met trots vaststellen dat 1 op de 4 teams kampioen geworden is. Opvallend is bovendien dat de kampioenen zich in alle categorieën bevinden. Van jeugd tot veteranen en van dames en heren apart tot gemengd.  

Maandag 50+ heren, het eerste team dat zich kampioen mocht noemen. De teamleden op de foto vlnr.  bovenste rij: Willem de Jong, Theun Wever, Herman Damen en Aldert Zweep, onderste rij:Frans Smit, Fred Stevens en aanvoerder Henk de Groot.

zaterdaggemengd2.jpg

Het zaterdag gemengd 2 volgde met grote overmacht. Voor aanvang van de laatste speelronde was dit team al zeker van het kampioenschap.  Als gevolg van een harmonisatie bij de KNLTB was het team niet gepromoveerd en behaalde het team voor het tweede opeenvolgende jaar het kampioenschap. Volgend seizoen gaat dit team terecht in de tweede klasse spelen. De teamleden vlnr.: Jeffrey Oldenburger, Melanie Oldenburger, Gemma Lesterhuis en Rick Haan.

vrijdaggemengd1.jpg

En ook het gemengd dubbel eerste team op de vrijdagavond kon de titel één ronde voor het eind al niet meer ontgaan. En promoveert daarmee ook naar de eerste. De teamleden: Yke Hoven, Alexis Weisbeek, Hans Keuning, Magda Romp (ontbreekt op de foto), Marianne Poppen en Judith de Jong. 

zaterdag35plus.jpg

Eveneens naar de eerste klasse gepromoveerd en kampioen, het eerste 35+ heren een zaterdag team bestaande uit non playing captain Ebo Hoiting, Cor de Kok, Maurice van Huizen, Myron de Silva de Freitas, Wim Leutscher en Rob Lupkes.

zaterdagdames1.jpg

En ook het eerste damesdubbel team op de zaterdag heeft het kampioenschap en promotie weten te bewerkstelligen naar de tweede klasse. De speelsters: Daniëlle Ploeger, Chantal Joling, Xandra Zweerts de Jong, Jacqueline Dankers en Saschia Stoffers.

groen1.jpg

Bij de jeugd werden zowel Veendam 1 als Veendam 2 met overmacht kampioen in de klasse Groen 1.  Beide teams deden dat zonder een wedstrijd te verliezen. De spelers van Veendam 1 zijn:  Veerle Pronk, Sascha Doornbosch, Emiel Bitter, Kris Houwing en Jeroen Schuiling.

groen2.jpg

Veendam 2 bestaat uit: Carmen de Vries, Emma Vos, Tessa Wever, Niek Westerman en Martijn Wessel.