Nieuws

Bijzondere seizoensafsluiting Jamsessie
in Muziekcafé DukdalfIMG_0135.JPG

Afgelopen zondag heeft in Muziekcafé Dukdalf de laatste jamsessie plaatsgevonden voor de zomerstop. Deze editie had een heel bijzonder tintje. Vrijwilligers van parkstadveendam.nl hebben een uur van deze jamsessie live uitgezonden. Waarbij de presentatie in handen lag van Ginet Venema. Tijdens de wisselingen van de muzikanten verzorgde zij ook interviews met de deelnemende muzikanten.

IMG_0068.JPG

De uitzending van deze laatste jamsessie voor de zomerstop is uitgezonden op SKV - TV Parkstadveendam.nl, op de facebookpagina en Youtube kanaal van ParkstadVeendam en op het Tv-kanaal van RTV1. Het was voor de kijkers niet alleen een mooie gelegenheid om van live muziek te genieten. Maar ook om live te zien wat een jamsessie inhoudt.

IMG_0111.JPG

Een jamsessie is er voor bedoeld om muzikanten uit dezelfde of verschillende muziekstromingen bij elkaar te brengen. Dit kunnen zowel beginnende als gevorderde muzikanten zijn. Vaak kennen deze muzikanten elkaar niet. Tijdens de sessies wordt er afgesproken welk nummer er wordt gespeeld, dat vaak verrassend mooie muziek oplevert. Ook krijgen bestaande bands de kans om een paar nummers te komen spelen op een van deze sessies. Voor beginnende bands kan het een leuke opstappodium zijn.

IMG_0168.JPG

Wie een instrument bespeeld of kan je zingen mag gerust langskomen en mee doen. Het is heel laagdrempelig en het maakt hierbij niet uit of iemand een beginnende of een ervaren muzikant is. De muziekgenre maakt daarbij niet uit, of het nou om rock of blues gaat. Zo wordt ook meegespeeld in andere genres die ze normaal niet zouden doen.

IMG_0006.JPG

Maar wie alleen maar wil genieten van de muziek die er gespeeld wordt is uiteraard ook welkom. Het nieuwe seizoen begint in september weer, om weer in juni te eindigen. De toegang is gratis.

Tijdens de vorige editie voor de zomerstop heeft een zangeres grotendeels in het publiek gestaan, alvorens ze voor de microfoon ging staan. De jamsessies zijn de opvolger van de jamsessies in voormalig Het Perron. Gerko Vreekamp en Roelof Schuiling hebben het opgepakt omdat ze het jammer vonden dat de jamsessies voor Veendam verloren zouden gaan. In Muziekcafé Dukdalf gaan ze straks het vierde seizoen in. Alex Horlings helpt met het opbouwen mee.

IMG_0117.JPG

De seizoensafsluiting is niet een reguliere jamsessie. Voor de seizoensafsluiter worden bekende bands uitgenodigd die een optreden geven van 2 keer een half uur. Deze keer was het de band Off The Hook met Hans en Relinde Diepstra. Waar Schuiling zelf de drummer van is, hij was tijdens een voorgaande editie van de jamsessie erbij gekomen. Ook erg leuk is dat de muzikanten uit de uitgenodigde band ook aan de jamsessies gaan meedoen.

IMG_0019.JPG

Ongeveer 10 muzikanten hebben aan de jamsessies mee gedaan. De achtjarige Lenthe was de jongste deelneemster. Zij is de dochter van een gitarist en drumt hartstikke leuk. Voor haar drumlessen had ze het zichzelf al aangeleerd. Ze komt uit een muzikaal gezin. Naast haar ouders zijn ook haar zussen Nynke en Ilse muzikaal. Lenthe is ook aan het oefenen op de keyboard. Hoewel ze die lang niet zo mooi vindt klinken als een piano. Op de vraag of ze later iets in de muziek wil gaan doen antwoordde ze heel wijselijk gewoon haar leven te willen leven. Maar ze is nu al lekker bezig met muziek maken, waarbij het plezier voorop staat.


 
Fotoalbum: