Sport

Judoteam Veendam-JIN zilver op NKac3dc1bc-cb62-4f34-8df7-2c2220c021c2.JPG

Voor de judoka’s van Judoschool Veendam is het een bijzonder succesvol weekend geweest. Tijdens de danexamens in Assen wist Lisa Zang haar eerste dan (zwarte band) te behalen. Clubgenoten Larissa Bultena en Inge Bos gingen al op voor de 2e dan en lieten eveneens een zeer fraai examen zien. Zij behaalden dus hun 2e dan.
Daarnaast kwam het meisjesteam -12 jaar en het jongensteam -15 jaar in actie op het NK jeugdteams in Nijmegen. Judoschool Veendam vormde samen met Judo Instituut Noord een team en kwamen bijzonder goed voor de dag.

De jongens deden het uitstekend en wisten zich na 3 winst en 1 verliespartij te plaatsen voor de strijd om het brons. Helaas wisten ze deze niet te winnen en werden ze keurig vijfde van Nederland.
Het meisjesteam -12 jaar was in topvorm en wist met tweemaal 4-1 te winnen en de halve finale te behalen. Hierin werd met 3-2 gewonnen en plaatsten de dames zich voor de finale. Helaas was de kampioen van vorig jaar hier nipt met 3-2 te sterk waardoor zij genoegen moesten nemen met een hele fraaie tweede plaats op dit NK.
Een ongelooflijke topprestatie van deze teams, die aantonen dat het jeugdjudo behoorlijk in de lift zit bij Judoschool Veendam Mocht je een keer mee willen doen dan ben je van harte welkom om ook eens mee te doen.

Voor meer informatie: www.judoschoolveendam.nl