Sport

TC Veendam verrijkt sportaanbod met padel



tcvlogo_1_resize.gif

De leden van de TC Veendam hebben eind mei een belangrijk besluit genomen door hun bestuur toestemming te geven om twee padelbanen aan te laten leggen op het tennispark aan de Ontspanningslaan. Padel is een nieuwe racketsport die in 1962 is uitgevonden in Mexico. Vanaf het jaar 2000 werd het razend populair in Zuid Europa en Latijns Amerika en momenteel wordt het ook steeds meer in Nederland gespeeld. Padel wordt in een glazen kooi gespeeld en is kort door de bocht gezegd een mix van tennis, squash, badminton en tafeltennis.

Vorig jaar is de TC Veendam gestart met een onderzoek naar de wenselijkheid en haalbaarheid van padel als extra sport binnen de vereniging. In mei stonden alle lichten op groen en zaterdag 15 juni om 13:00 uur wordt tijdens de Clubkampioenschappen het officiële startsein gegeven voor de aanleg van twee padelbanen. Dan zullen Willem Majoor namens Padel Totaal en voorzitter Jaap van Sloten en penningmeester Eric Nijsten namens TC Veendam de opdrachtbevestiging ondertekenen.

De tennisclub, die vorig jaar haar 90 jarig jubileum vierde, toont hiermee aan dat ze een bruisende vereniging is, die met de tijd mee blijft gaan en alle kansen benut om de leden te blijven boeien.

Als alles volgens plan verloopt, worden de banen in september opgeleverd en kan er dan padel gespeeld worden in Parkstad Veendam.
Vlakbij de plek waar dan precies 125 jaar geleden voor het eerst voetbal gespeeld werd in Veendam!!