Nieuws

Platina huwelijk in VeendamIMG_0003.JPG

Dinsdag was het 70 jaar geleden dat Jan Abee (92) en Siempje Huizinga (90) elkaar het jawoord gaven. Het platina echtpaar leerde elkaar op de Muntendammer kermis kennen en kregen daar verkering. De beide echtelieden hebben altijd in Muntendam gewoond, op diverse adressen waarvan 34 jaar in de Hekhuisstraat.

Het echtpaar kreeg 3 kinderen, waarvan er helaas twee zijn overleden. Er zijn vier kleinkinderen, en twee achterkleinkinderen.

IMG_0008.JPG

Jan Abee was al op zijn 15e werkzaam in een papierfabriek, waarna hij heidebezems op de Drentse hei ging plukken, daarna volgden werkzaamheden bij Kroeze beton en nog eens 22 jaar op de Noordelijke Zetmeel Industrie op de Zuidwending. Op 52-jarige leeftijd werd hij afgekeurd. Siempje heeft 7 jaar bij garage Staal aan het Loeg in Muntendam gewerkt waarna ze maar liefst 33 jaar bij modezaak Eekhof in Muntendam werkte.

Sinds zeven jaar wonen ze in de Breehorn aan het Boven Westerdiep in Veendam waar ze het prima naar de zin hebben. En vervelen doen ze zich zeker niet want ze houden allebei van puzzelen, klaverjassen, en mogen graag voetbal kijken.

IMG_0020.JPG

Uiteraard kwam burgemeester Swierstra langs om de felicitaties namens de gemeente Veendam over te brengen met een fraai bloemstuk. Ook bracht Swierstra een bloemstuk en een brief met gelukwensen mee namens Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. Deze heugelijke dag werd in familiekring gevierd.