Sport

Oxygym Juniors zilver op EK



Oxygym Juniors zilver op EK.png

Afgelopen pinksterweekend was het Europees kampioenschap cheerleading in Movie Park Germany. Drie teams van Sportcentrum Oxygym deden hieraan mee. Op zondag was de halve finale, en daar moesten ze zich plaatsen voor de finale. 

De Oxygym Juniors deden mee met hun ‘Greatest showman act‘ in de categorie junior Jazz. Ze hebben super goed gedanst en de act werd beloond met een finale plek voor de volgende dag. 

Tijdens de finale ging het nog beter. En ze behaalden hiermee een geweldige 2e plaats op het EK. Trainster Margriet van der Laan is megatrots op haar meiden en zegt: "Dit is een topprestatie die ze hebben geleverd, een 2e plaats met maar liefst 0.07 verschil met de 1e plek, dat is gewonnen door een team uit Ukraine, de Juniors hebben zich hiermee ook geplaatst voor het WK". 

De Oxygym Crew, het hiphop team van Margriet van der Laan hebben ook goed gepresteerd. Met een nieuwe dans, die net 4 weken geleden in elkaar is gezet hebben ze een 8e plaats behaald. 

Het team van Krista Lingbeek ‘Hysteria‘ danste in dezelfde categorie hiphop senior. Deze meiden en jongen hebben ook goed gepresteerd en zijn als 9e geëindigd. De concurrentie was enorm zwaar. 

Helaas was dit voor beide teams net niet genoeg voor de finale. Maar super tevreden zijn ze met deze prestatie!