Nieuws

Enexis staakt werkzaamheden wijk Sorghvliet Veendam



170517_0077.jpg

Maandagmorgen wou Enexis onderhoudswerkzaamheden plegen aan 3 middenspanning transformatoren in de wijk Sorghvliet.

Om de afnemers van de elektriciteit zo min mogelijk overlast te bezorgen stonden in het weekend al een aantal noodaggregaten gereed bij o.a de brandweerkazerne en Woon en Zorgcentrum Breehorn. Enexis liet weten dat in de wijk Sorghvliet de transformatoren tijdens zonnige dagen extreem worden belast door terugleveringen van de zonnepanelen. Grote zorg was dan ook dat bij het uitschakelen van één transformator voor onderhoud, de belasting van de 2 overige transformators te groot zou worden. Daarom werden op diverse plekken noodaggregaten ingezet om zo goed mogelijk de belasting verdelen.

Maandagmorgen rond 9 uur ging het bij het inschakelen van de noodaggregaten mis. Het resultaat; een groot gebied in de wijk Sorghvliet zat zonder elektriciteit. Ook bij tandarts Van der Wall viel de elektriciteit uit voor 20 minuten. Een vervelende situatie want als tandarts kun je niks meer en je dagprogramma is meteen in de war omdat je een volle planning hebt. Bij de Breehorn viel de lift uit en werd de hulp van de brandweer ingeroepen omdat er personen in de lift zaten. De brandweer kon echter op de kazerne blijven want al snel was de elektriciteit weer aanwezig en kwam de lift weer in beweging.

Tijdens deze spanninguitval werd bij Enexis ook duidelijk dat de bewoners in de wijk Sorghvliet niet op tijd een brief hebben gekregen over de geplande werkzaamheden en een mogelijke, tijdelijke onderbreking van de elektriciteit. De verwachting is dat de bewoners dinsdag de bewuste brief thuis krijgen bezorgd. Voor Enexis de reden om direct te stoppen met de werkzaamheden en deze opnieuw in te plannen.

De woordvoerder van Enexis biedt via de redactie van parkstadveendam alle getroffen afnemers haar excuses aan.