Sport

Veendam 1894 JO11-1 winnaar noordelijke KNVB beker



IMG_20190601_155751_2.jpg

Het hoogtepunt of het toetje van het seizoen, hoe je het ook maar wil noemen maar afgelopen zaterdag was de bekerfinale voor het team van Willem Boekweg en Edwin Kort. 

Om 11 uur vertrokken ze in de Hoi Pippeloi busjes met 10 gespannen jochies richting Zuidwolde (Dr) waar om 13.00 uur de eerste wedstrijd tegen Blauw Wit '34 uit Leeuwarden op het programma stond. Deze 1e wedstrijd werd er keurig gespeeld en waren ze veruit de bovenliggende partij, uiteindelijk werd er met 4-0 gewonnen. 

Na één wedstrijd pauze was de volgende tegenstander NEC Delfzijl, dit ging echter een stuk moeizamer. Veendam kwam met 1-0 achter en de tegenstander was voetballend iets beter maar de enorme wilskracht van het team zorgde er uiteindelijk voor dat de wedstrijd winnend werd afgesloten met 2-1 voor Veendam. 

De laatste wedstrijd was tegen SC Bolsward, een fysiek erg sterke ploeg maar ook nu weer zorgde hun winnaarsmentaliteit ervoor dat de wedstrijd positief werd afgesloten met een 1-1 gelijkspel en dit was voldoende voor de winst van de noordelijke KNVB beker. 

Een geweldige prestatie van dit prachtig team en dat is wat ze ook echt zijn, een team, de één is misschien beter dan de ander maar ze beseffen allemaal heel goed dat je elkaar nodig bent en dan krijg je deze resultaten, een team waar Veendam trots op kan zijn.