Nieuws

Hoogzomers festivalweer
tijdens eerste editie Bog Rhythm & Blues



IMG_0968.jpg

Na 5 jaar BogBlues wilde de Stichting Bogdike het programma iets meer variëren en werd de naam van het evenement veranderd in Bog Rhythm & Blues.

Zaterdag heeft de eerste editie plaatsgevonden onder hoogzomers festivalweer. Vier totaal verschillende bands hebben de bezoekers op het Museumplein op lekkere muziek getrakteerd. Stichting Bogdike heeft de bands deze keer allemaal in Noord Nederland weten te vinden. Aan de kwaliteit heeft dit geen afbreuk gedaan, in het Noorden wemelt het van de prima bands.

De aftrap werd om 14.00 uur verricht door de bluesband White Sky met een dampende blues-set. White Sky is ontstaan uit de vroegere formatie Crossroads en bestaat uit de in Veendam bekende Jan Ties Toxopeus op basgitaar, Harry (Trommel) de Groot op drums en Harry Beishuizen die de sologitaar en de zang voor zijn rekening neemt. De band speelt songs van ZZ Top, Jimi Hendrix, Walter Trout en vele anderen maar is vooral beïnvloed door Peter Green van de vroegere Fleetwood Mac bezetting. White Sky heeft zijn thuishonk in Bellingwolde.

_MG_7126.jpg

De band Reckless Jones kwam met een heel andere genre. Deze band zoekt het veel meer in de blues met een stevig funksausje. Reckless Jones is een viermansformatie bestaande uit Tollak Ollestad, leadzanger en tevens hammondorganist en harmonicaspeler, Steven Scheffer op basgitaar, Chiro Schut op elektrische gitaar en tenslotte Pandu Windartono op drums. Het repertoire wijkt behoorlijk af van het gangbare bluesrepertoire maar dit maakt de band er zeker niet minder interessant om. Zij die wel eens naar de live avonden in Huize Maas (Groningen) gaan zullen Reckless Jones wellicht al kennen want deze band treedt daar regelmatig op.

Speciaal voor de zesjarige Kane kwam gitarist Chiro Schut al spelend het podium af. En mocht Kane ook even een tokkeltje meedoen. Hij vindt gitaar heel leuk en heeft er natuurlijk zelf ook een. Kane krijgt privéles van gitarist Bert Koops van Mooi Wark. Want er kan zomaar een talentje inzitten.

IMG_1450.jpg

Om 22.00 uur betrad Easterfield het podium. Easterfield was ook vorig jaar present tijdens BogBlues. De band bezorgde een prima optreden ondanks het ontbreken van 1 van de gitaristen vanwege familieomstandigheden. Omdat men nog graag een keer in de volledige formatie in Veendam wilde spelen bleef er contact tussen Bogdike en Easterfield. Een paar Bogdikers hadden deze band ooit een geweldige Cuby tribute zien doen bij Hofsteenge in Grolloo. En ze vroegen zich af of de band ook in Veendam een Cuby tribute kon verzorgen. De deal was snel gemaakt omdat ook Easterfield zich weer met het Cuby repertoire bezig wilde houden.

Het werd een daverende Cuby and the Blizzards tribute waarmee Easterfield  Bog Rhythm & Blues afsloot. Overigens komt Easterfield net als Cuby uit Drenthe. De band bestaat uit Bram Goeree (zang), Ruud Goeree (gitaar), Olaf de Groote (gitaar), Maikel Tanger (drums) en Kris Tiemens (basgitaar).


 
Fotoalbum: