Nieuws

Bruisende Open dag recreatiepark Borgerswold



IMG_0058.JPG

De open dag van het recreatiepark Borgerswold heeft op Hemelvaartsdag veel bezoekers getrokken. Er was door de ondernemers in het park alles uit de stal gehaald om bezoekers kennis te laten maken met de diverse mogelijkheden en zeer uiteenlopende activiteiten die men in het park biedt.

Tijdens het bezoek aan de Vereniging Tuinrecreatie Veendam heeft imker Ben de bezoekers meegenomen naar de bijen.

IMG_0857.jpg

Bij Borgerswold Experience kon men naar hartenlust klimmen. En lekker waterskiën bij het Watersportcentre, of voor de meer voorzichtige bezoekers vanaf het terras lekker toekijken.

Kinderen konden zich bij de Spelerij Borgerswold prima vermaken met de diverse speeltoestellen. En ook de nieuwe reuzenbellenblaas uitproberen. Scouting Veendam had op hun eiland diverse activiteiten georganiseerd.    

Vanaf de Waterjuffer kon men o.l.v. Wia Koers een wandeltocht ondernemen langs de mooiste plekjes van Borgerswold. Op de Kinderboerderij werd weer kennis gemaakt met de jongste diertjes.

IMG_1106.jpg

Bij de manege Lipiza van de familie Prins hebben veel kinderen op de rug van een paard of pony een rondje gemaakt. Alle 12 manegepony’s en 2 van de 11 manegepaarden hebben daaraan meegedaan. Het bedrijf telt totaal 22 pony’s en ongeveer 35 paarden. De paarden zijn heel rustig en betrouwbaar. Die zijn dat wel gewend.

Jasper (6) uit Veendam vond het heel leuk. Een rondje maken op een pony was voor het eerst, maar hij vond het helemaal niet eng. Hij is niet bang voor paarden. Wel is hij is bang voor spinnen.

IMG_1109.jpg

Evita (twee en half) zat ook voor het eerst op een pony. Ook zij was helemaal niet bang. Voor haar grote zus Anna (4) was het niet nieuw.

Ook voor Luna (4) was het niet nieuw. Luna rijdt wel vaker op een pony. Bij Karin in Meeden.

IMG_1139.JPG

Kinderen hebben ook gewoon een kijkje in de stallen genomen. En ze konden een paardje of een pony aaien.

De bezoekertjes vermaakten zich ook prima met een mooie rondrit in de Wildervankster Paardentram. Met een dienstregeling naar de diverse activiteiten. En er reed een huifkar rond, door twee mooie schimmels voortgetrokken door het prachtige recreatiepark dat Veendam rijk is.

Luchtfoto Borgerswold met Borgerswoldhoeve en waterskiplas.JPG