Nieuws

Première huiskamervoorstelling 'De Jonkers aan de bal'



IMG_0085.jpg

Zondagavond is in het kantoor van Stichting Kabelnet Veendam voor zo’n 30 mensen de aftrap gegeven van de huiskamervoorstelling ‘De Jonkers aan de bal’. Deze half uur durende voorstelling maakt onderdeel uit van de randprogrammering van de Voetbalopera Veendammer Wind, waarvan de premièrevoorstelling op 28 juni plaats gaat vinden in het stadion aan de Langeleegte.

IMG_0043.jpg

‘De Jonkers aan de bal’ is een hilarische voorstelling die na de première bij de SKV nog 8 keer in gewone huiskamers gespeeld gaat worden. De eerstvolgende uitvoering is in de huiskamer van burgemeester Oosterhout van Emmen. Op de speellijst staan 3 huiskamers in Veendam. En 1 in de plaatsen Muntendam, Oude Pekela, Zuidbroek en Weerdinge.

IMG_0079.jpg

De Jonkers is het disfunctionele en aan de zijlijn verkerende gezin tijdens de hoogtijdagen van de betaalde voetbalclub in Veendam. De Jonkers vormen een liefdevol en gezellige Veendammer familie waar veel televisie wordt gekeken. Samen slijten ze de dagen voor de buis en becommentariëren alles en iedereen, maar vooral zichzelf. Allerlei komische ontwikkelingen doen zich voor.

IMG_0011.jpg

Harrie zit werkloos op de bank en voelt zich miskent. Hij had met een voetcarrière bezig kunnen zijn, maar heeft het verknald en was uit de selectie gezet. In de huiskamervoorstelling zit de familie gespannen op de bank voor de buis voor het volgen van de thuiswedstrijd op 11 juni 1986 van SC Veendam tegen Willem II. In het laatste kwartier maakte Boy Nijgh het enige doelpunt van de wedstrijd waarmee hij Veendam de Eredivisie inschoot.

IMG_0110_2.jpg

Het stuk is geschreven door Renate Dokter van Loods13 uit Emmen. Dokter: “Voor elke keer dat we in een ander huiskamer komen spelen is er vooraf een doorloop om te zien hoe de inrichting is, en waar we op moeten komen en weer af. Er wordt gebruik gemaakt van hun eigen bank. Ook vragen we hoeveel mensen er in kunnen.”

Aan bewoners die hun eigen huiskamer beschikbaar stellen wordt ook gevraagd om hun eigen publiek uit te nodigen. Een oud Tv-toestel wordt als rekwisiet geplaatst. Naast de spelers van Loods13 doen ook spelers mee uit regio Veendam en omliggende plaatsen die tijdens de audities in vanBeresteyn geworven zijn.

IMG_0147_2.jpg